Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Gnocchi z truskawkami

Gnocchi z truskawkami

Jak usmażyć idealnego steka? 7 podstawowych zasad

Jak usmażyć idealnego steka? 7 podstawowych zasad

Sałatka z ryżem, cukinią, melisą

Sałatka z ryżem, cukinią, melisą

Krem karmelowy z czekoladą i wanilią

Krem karmelowy z czekoladą i wanilią

7 doskonałych przekąsek na przyjęcie dla najmłodszych

7 doskonałych przekąsek na przyjęcie dla najmłodszych

8 pomysłów na SZASZŁYKI z GRILLA!

8 pomysłów na SZASZŁYKI z GRILLA!

Tarta z białą czekoladą i owocami leśnymi

Tarta z białą czekoladą i owocami leśnymi

Domowy kisiel z RABARBARU

Domowy kisiel z RABARBARU

3 przepisy na ZDROWE KOKTAJLE – dodaj sobie energii!

3 przepisy na ZDROWE KOKTAJLE – dodaj sobie energii!

Tarta z serkiem mascarpone i borówkami

Tarta z serkiem mascarpone i borówkami

Makaron ryżowy smażony z warzywami i krewetkami

Makaron ryżowy smażony z warzywami i krewetkami

8 niesamowitych sztuczek, które potrzebne są w każdej kuchni

8 niesamowitych sztuczek, które potrzebne są w każdej kuchni

Kokosowe kuleczki gotowe w 5 minut

Kokosowe kuleczki gotowe w 5 minut

4 podstawowe błędy, które popełniasz jeśli się ODCHUDZASZ!

4 podstawowe błędy, które popełniasz jeśli się ODCHUDZASZ!

Domowe pyzy ziemniaczane z mięsem – najlepsze!

Domowe pyzy ziemniaczane z mięsem – najlepsze!

Obalamy mity na temat soków!

Obalamy mity na temat soków!

Fale Dunaju z wiśniami

Pyszne ciasto z sosem budyniowym z dodatkiem wiśni

czas: 30 minut +30 minut pieczenia

liczba porcji: 10

składniki:

Ciasto:
250 g masła
250 g cukru
6 jajek
400 g mąki
1 opakowanie proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 czubate łyżki kakao
30 dag drylowanych wiśni

Krem:
400 ml mleka 
opakowanie budyniu waniliowego
2 łyżki cukru
250 g masła
2 łyżki nalewki wiśniowej
kakao do posypania


przyrządzanie:

Masło ucierać z cukrem, kolejno wbijać jajka.Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej z nich dodać kakao i dokładnie wymieszać. Rozsmarować na blasze wcześniej natłuszczonej i posypanej mąką najpierw jasne ciasto, a na nim ciemne. Równomiernie posypać wiśniami, piec około 30 minut w temp. 180 stopni.
W tym czasie przygotować krem: budyń ugotować wg wskazówek na torebce z nieco mniejszej niż tam wskazno ilości mleka. Odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na na jasną, puszystą masę. Powoli, ciągle ucierając, dodawać po łyżce ostudzony budyń i po kilka kropli wiśniówki. Ucierać do momentu aż krem będzie gładki. Posmarować nim nieco ostygnięte ciasto. Wierzch posypać kakao. Podawać po schłodzeniu w lodówce.



loading...

Zostaw komentarz.

*