Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pasta krewetkowa – na kanapki

Pasta krewetkowa – na kanapki

Sałatka GRECKA – oryginalny przepis

Sałatka GRECKA – oryginalny przepis

Mrożona herbata z pokrzywy

Mrożona herbata z pokrzywy

8 smakowitych pomysłów na SZPARAGI!

8 smakowitych pomysłów na SZPARAGI!

Ryż curry z warzywami

Ryż curry z warzywami

Zupa krem z brokuła i zielonego groszku

Zupa krem z brokuła i zielonego groszku

Kiełbasa pieczona zawijana boczkiem

Kiełbasa pieczona zawijana boczkiem

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Muffinki truskawkowe

Muffinki truskawkowe

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Tarta z białej czekolady plus owoce

Tarta z białej czekolady plus owoce

Lody jogurtowo-truskawkowe

Lody jogurtowo-truskawkowe

Gulasz węgierski wg. przepisu Magdy Gessler

Doskonały gulasz węgierski autorstwa Pani Magdy Gessler. 

składniki:

łopatka wieprzowa bez kości 700 g
cebule 2
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 300 g
olej 3 łyżki
mielona papryka 1 łyżka
kminek szczypta
czerwona papryka 2
pomidory 300 g
sól i pieprz

przyrządzanie:

Mięso pokroić w kostkę. Obrać i posiekać cebule i czosnek. Obrać i pokroić w duża kostkę ziemniaki. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Włożyć czosnek, cebulę a po chwili mieloną paprykę, kminek i mięso. Smażyć aż mięso się zrumieni. Dolać 600 ml wody i gotować po d przykryciem aż mięso będzie miękkie (ok 60 minut). Pomidory obrać i pokroić w kostkę, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać paprykę i pomidory do garnka. Gotować jeszcze 20 minut aby zgęstniało. Doprawić solą i pieprzem. Można posypać świeżą pietruszką. Podawać z pieczywem.

loading...