Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Cudowne babeczki z owocami na Dzień Mamy!

Cudowne babeczki z owocami na Dzień Mamy!

Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym

Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Domowy sorbet malinowy

Domowy sorbet malinowy

Jak zrobić guacamole?

Jak zrobić guacamole?

Domowe lody brzoskwiniowe

Domowe lody brzoskwiniowe

Aromatyczny sos pieczarkowy do makaronu

Aromatyczny sos pieczarkowy do makaronu

Tosty francuskie

Tosty francuskie

Domowe bułeczki z cebulką

Domowe bułeczki z cebulką

Oczyść się na wiosnę! DETOX DRINK

Oczyść się na wiosnę! DETOX DRINK

Zupa łososiowa

Zupa łososiowa

Omlet na słodko z jagodami goji

Omlet na słodko z jagodami goji

Ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe

Ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe

Świeże liście szpinaku z pieczoną cukinią

Świeże liście szpinaku z pieczoną cukinią

Francuskie ślimaczki z sosem pomidorowym

Francuskie ślimaczki z sosem pomidorowym

Zupa dyniowa z grzankami

Zupa dyniowa z grzankami

Jaja na Wielkanoc

Ileż jaj w majonezie można zjeść w ciągu jednych Świąt…

Kiełbasy, szynki, tłusty barszcz – ależ to wszystko niezdrowe. A przecież podczas świąt Wielkanocnych można jeść dania nie tylko nawiązujące do tradycji, ale zarazem nie wywołujące tak złych skutków dla poziomu naszej wagi i cholesterolu. Nawet, jeśli mamy zamiar jeść dużo, jedzmy zdrowo.


Z kulinariów nie ma nic bardziej wielkanocnego niż jaja. Możemy je przyrządzić na tysiące sposobów. Warto by w tym szczególnym czasie przygotować potrawy niebanalne i wykwintne.


By już na samym początku przyrządzić coś, co zachwyci nie tylko gości, ale także nasze podniebienie proponujemy JAJA W GALARECIE Z ŁOSOSIEM. Równie efektownie będą się prezentować (a także smakować) JAJA W ZIELONYM SOSIE. Niezapomnianym przeżyciem kulinarnym będzie degustowanie jaj faszerowanych: ZE ŚLEDZIEM I KAWIOREM lub podawanych NA SZPINAKU. Na ciepło możemy zaserwować egzotyczne JAJKA W TUŃCZYKOWEJ SKORUPCE. Gotowane na twardo jaja są składnikiem wielu interesujących sałatek. My polecamy dwie nieskomplikowane, ale wyszukane: WARSTWOWĄ Z KALAFIOREM oraz Z PORÓW I AWOKADO.


Wesołych i smacznych Świąt życzymy.

Podobne artykuły

4 Komentarzy

  1. anja
    8 lutego 2006 at 19:38 Odpowiedz

    NIC DOBREGO!

  2. Anonim
    20 lipca 2006 at 21:33 Odpowiedz

    co to są jaja]

  3. Yeti
    20 lipca 2006 at 23:15 Odpowiedz

    poczytaj parę książek o biologii – może się dowiesz. jak nie wiesz gdzie znaleźć książkę (takie coś w oprawie, co ma mądrą treść w środku) to zajrzyj do wikipedii.. jesli wiesz co to

  4. Alina
    18 stycznia 2007 at 19:33 Odpowiedz

    Yeti wikipedia to encyklopenia mozna tam wszystko znalesc…das gelbe von Ei…zoltko …

Zostaw komentarz.

*