Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Truskawkowy shake w wersji FIT

Truskawkowy shake w wersji FIT

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Pomysł na słodkie śniadanie: domowe gofry!

Pomysł na słodkie śniadanie: domowe gofry!

8 pomysłów na drugie śniadanie, które możesz zabrać do pracy!

8 pomysłów na drugie śniadanie, które możesz zabrać do pracy!

Brukselka – dlaczego powinniśmy ją jeść?

Brukselka – dlaczego powinniśmy ją jeść?

Zupa krem z pieczarek i ziemniaków

Zupa krem z pieczarek i ziemniaków

12 sprytnych rozwiązań dla ciasnej kuchni

12 sprytnych rozwiązań dla ciasnej kuchni

Diabelskie jajka, czyli jajka na ostro!

Diabelskie jajka, czyli jajka na ostro!

Muffiny na słono – jajeczne babeczki ze szpinakiem!

Muffiny na słono – jajeczne babeczki ze szpinakiem!

5 produktów spożywczych, które zwiększają apetyt!

5 produktów spożywczych, które zwiększają apetyt!

5 sposobów na wykorzystanie kaszy jaglanej!

5 sposobów na wykorzystanie kaszy jaglanej!

8 błędów, które prawdopodobnie popełniasz podczas gotowania

8 błędów, które prawdopodobnie popełniasz podczas gotowania

Makaron z pomidorami i owocami morza

Makaron z pomidorami i owocami morza

Letnia lemoniada z cytryną, miodem i kwiatami jadalnymi

Letnia lemoniada z cytryną, miodem i kwiatami jadalnymi

Jaja na Wielkanoc

Ileż jaj w majonezie można zjeść w ciągu jednych Świąt…

Kiełbasy, szynki, tłusty barszcz – ależ to wszystko niezdrowe. A przecież podczas świąt Wielkanocnych można jeść dania nie tylko nawiązujące do tradycji, ale zarazem nie wywołujące tak złych skutków dla poziomu naszej wagi i cholesterolu. Nawet, jeśli mamy zamiar jeść dużo, jedzmy zdrowo.


Z kulinariów nie ma nic bardziej wielkanocnego niż jaja. Możemy je przyrządzić na tysiące sposobów. Warto by w tym szczególnym czasie przygotować potrawy niebanalne i wykwintne.


By już na samym początku przyrządzić coś, co zachwyci nie tylko gości, ale także nasze podniebienie proponujemy JAJA W GALARECIE Z ŁOSOSIEM. Równie efektownie będą się prezentować (a także smakować) JAJA W ZIELONYM SOSIE. Niezapomnianym przeżyciem kulinarnym będzie degustowanie jaj faszerowanych: ZE ŚLEDZIEM I KAWIOREM lub podawanych NA SZPINAKU. Na ciepło możemy zaserwować egzotyczne JAJKA W TUŃCZYKOWEJ SKORUPCE. Gotowane na twardo jaja są składnikiem wielu interesujących sałatek. My polecamy dwie nieskomplikowane, ale wyszukane: WARSTWOWĄ Z KALAFIOREM oraz Z PORÓW I AWOKADO.


Wesołych i smacznych Świąt życzymy.

Podobne artykuły

4 Komentarzy

  1. anja
    8 lutego 2006 at 19:38 Odpowiedz

    NIC DOBREGO!

  2. Anonim
    20 lipca 2006 at 21:33 Odpowiedz

    co to są jaja]

  3. Yeti
    20 lipca 2006 at 23:15 Odpowiedz

    poczytaj parę książek o biologii – może się dowiesz. jak nie wiesz gdzie znaleźć książkę (takie coś w oprawie, co ma mądrą treść w środku) to zajrzyj do wikipedii.. jesli wiesz co to

  4. Alina
    18 stycznia 2007 at 19:33 Odpowiedz

    Yeti wikipedia to encyklopenia mozna tam wszystko znalesc…das gelbe von Ei…zoltko …

Zostaw komentarz.

*