Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Cynamonowe zawijaski

Cynamonowe zawijaski

MIĘTOWY sernik na zimno

MIĘTOWY sernik na zimno

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Super przekąska – mozzarella sticks

Super przekąska – mozzarella sticks

Chłodnik z buraka – obiad na upały

Chłodnik z buraka – obiad na upały

Pieczarki nadziewane warzywami

Pieczarki nadziewane warzywami

Duszona cukinia z masłem i przyprawami

Duszona cukinia z masłem i przyprawami

Frittata z boczkiem, jarmużem, serem

Frittata z boczkiem, jarmużem, serem

Botwinka – prosty przepis na zupę z dzieciństwa

Botwinka – prosty przepis na zupę z dzieciństwa

5 dań z kuchni hiszpańskiej, które każdy z nas powinien spróbować!

5 dań z kuchni hiszpańskiej, które każdy z nas powinien spróbować!

Aromatyczne spaghetti z pomidorami i czosnkiem

Aromatyczne spaghetti z pomidorami i czosnkiem

Ciasto CZEKOLADOWA LAWA – dla uzależnionych od czekolady

Ciasto CZEKOLADOWA LAWA – dla uzależnionych od czekolady

7 pomysłów na śniadanie DLA MAMY w dniu jej święta

7 pomysłów na śniadanie DLA MAMY w dniu jej święta

Lemoniada truskawkowo-rabarbarowa

Lemoniada truskawkowo-rabarbarowa

3 wskazówki dotyczące GOTOWANIA MAKARONU

3 wskazówki dotyczące GOTOWANIA MAKARONU

Jaja na Wielkanoc

Ileż jaj w majonezie można zjeść w ciągu jednych Świąt…

Kiełbasy, szynki, tłusty barszcz – ależ to wszystko niezdrowe. A przecież podczas świąt Wielkanocnych można jeść dania nie tylko nawiązujące do tradycji, ale zarazem nie wywołujące tak złych skutków dla poziomu naszej wagi i cholesterolu. Nawet, jeśli mamy zamiar jeść dużo, jedzmy zdrowo.


Z kulinariów nie ma nic bardziej wielkanocnego niż jaja. Możemy je przyrządzić na tysiące sposobów. Warto by w tym szczególnym czasie przygotować potrawy niebanalne i wykwintne.


By już na samym początku przyrządzić coś, co zachwyci nie tylko gości, ale także nasze podniebienie proponujemy JAJA W GALARECIE Z ŁOSOSIEM. Równie efektownie będą się prezentować (a także smakować) JAJA W ZIELONYM SOSIE. Niezapomnianym przeżyciem kulinarnym będzie degustowanie jaj faszerowanych: ZE ŚLEDZIEM I KAWIOREM lub podawanych NA SZPINAKU. Na ciepło możemy zaserwować egzotyczne JAJKA W TUŃCZYKOWEJ SKORUPCE. Gotowane na twardo jaja są składnikiem wielu interesujących sałatek. My polecamy dwie nieskomplikowane, ale wyszukane: WARSTWOWĄ Z KALAFIOREM oraz Z PORÓW I AWOKADO.


Wesołych i smacznych Świąt życzymy.

loading...

4 Komentarzy

  1. anja
    8 lutego 2006 at 19:38 Odpowiedz

    NIC DOBREGO!

  2. Anonim
    20 lipca 2006 at 21:33 Odpowiedz

    co to są jaja]

  3. Yeti
    20 lipca 2006 at 23:15 Odpowiedz

    poczytaj parę książek o biologii – może się dowiesz. jak nie wiesz gdzie znaleźć książkę (takie coś w oprawie, co ma mądrą treść w środku) to zajrzyj do wikipedii.. jesli wiesz co to

  4. Alina
    18 stycznia 2007 at 19:33 Odpowiedz

    Yeti wikipedia to encyklopenia mozna tam wszystko znalesc…das gelbe von Ei…zoltko …

Zostaw komentarz.

*