Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

MARYNOWANA CEBULA

MARYNOWANA CEBULA

Magdalenki – prosty przepis

Magdalenki – prosty przepis

Niesamowite gadżety do kuchni, które zaskoczą każdego

Niesamowite gadżety do kuchni, które zaskoczą każdego

Koktajl jagodowy z miętą

Koktajl jagodowy z miętą

Zielona energia w szklance soku

Zielona energia w szklance soku

Zupa krem z dyni Z WANILIĄ!

Zupa krem z dyni Z WANILIĄ!

Smażone kalmary w chrupiącej panierce

Smażone kalmary w chrupiącej panierce

CIELĘCINA Z PIECZARKAMI

CIELĘCINA Z PIECZARKAMI

MORAWSKA ZUPA FASOLOWA

MORAWSKA ZUPA FASOLOWA

Pałki z kurczaka w pikantnej panierce

Pałki z kurczaka w pikantnej panierce

Indyk nadziewany szpinakiem

Indyk nadziewany szpinakiem

SUMMER SOUP – letnia zupa rodem z ANGLII

SUMMER SOUP – letnia zupa rodem z ANGLII

BATONIKI OWSIANE Z BANANEM – wspomagające metabolizm

BATONIKI OWSIANE Z BANANEM – wspomagające metabolizm

Sorbet arbuzowy z wodą kokosową

Sorbet arbuzowy z wodą kokosową

Smażone tofu z curry

Smażone tofu z curry

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

Jaja w zielonym sosie

Doskonała w smaku i ładnie wyglądająca wiosenna przekąska

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
2 korniszony
3 łyżki kaparów
4 liście jarmużu
1 ząbek czosku
kilka listków bazyli i gałązek pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyzk octu winnego
sól, piperz

przyrządzanie:

Jaja ugotowac na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękały skorupki. Z liści jarmuzu usunąc twarde szypeułki i blanszować je na sicie polewając wrzątkiem, a póżniej zimną wodą.
Kornisony, kapary czosnek, zioła oliwę i ocet, a także liść jarmużu zmiksować. Dodać sól i pieprz. 
Na półmisku ułożyć pokrojone na połowki jaja, obok każdej z nich po łyżce sosu. Udekorować jarmużem.


 

loading...

Jeden komentarz

  1. cave
    29 marca 2013 at 17:34 Odpowiedz

    bardzo dobre są

Zostaw komentarz.

*