Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Krem z brokułów z serem pleśniowym

Krem z brokułów z serem pleśniowym

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

Domowa nalewka z jabłek

Domowa nalewka z jabłek

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Torcik mocno czekoladowy z kremem Baileys

Torcik mocno czekoladowy z kremem Baileys

Bagietki idealne

Bagietki idealne

Pieczone papryki, nadziewane pomidorami cherry, fetą i tymiankiem

Pieczone papryki, nadziewane pomidorami cherry, fetą i tymiankiem

Krem z kalafiora na mleku kokosowym

Krem z kalafiora na mleku kokosowym

Sos z kiszonych ogórków

Sos z kiszonych ogórków

Bruschetta po włosku

Bruschetta po włosku

Krem z cukinii z serkiem topionym

Krem z cukinii z serkiem topionym

Karmelizowane orzeszki

Karmelizowane orzeszki

Zapiekanka z cukini i parmezanu

Zapiekanka z cukini i parmezanu

Prosty sposób na domowy kompot

Prosty sposób na domowy kompot

Szarlotka tatrzańska

Szarlotka tatrzańska

Prosta zupa krem z marchewki

Prosta zupa krem z marchewki

Jaja w zielonym sosie

Doskonała w smaku i ładnie wyglądająca wiosenna przekąska

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
2 korniszony
3 łyżki kaparów
4 liście jarmużu
1 ząbek czosku
kilka listków bazyli i gałązek pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyzk octu winnego
sól, piperz

przyrządzanie:

Jaja ugotowac na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękały skorupki. Z liści jarmuzu usunąc twarde szypeułki i blanszować je na sicie polewając wrzątkiem, a póżniej zimną wodą.
Kornisony, kapary czosnek, zioła oliwę i ocet, a także liść jarmużu zmiksować. Dodać sól i pieprz. 
Na półmisku ułożyć pokrojone na połowki jaja, obok każdej z nich po łyżce sosu. Udekorować jarmużem.


 

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. cave
    29 marca 2013 at 17:34 Odpowiedz

    bardzo dobre są

Zostaw komentarz.

*