Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

WARSZAWSKI SMAK “SŁODKI” vol.2 już w tę sobotę!

WARSZAWSKI SMAK “SŁODKI” vol.2 już w tę sobotę!

Muffiny jabłkowo-cynamonowe

Muffiny jabłkowo-cynamonowe

Sałatka z boczkiem i jajkiem

Sałatka z boczkiem i jajkiem

Naleśniki z mięsem mielonym na ostro

Naleśniki z mięsem mielonym na ostro

Śniadaniowa kasza manna z orzechami

Śniadaniowa kasza manna z orzechami

7 powodów, dla których powinniśmy jest MARCHEWKĘ codziennie!

7 powodów, dla których powinniśmy jest MARCHEWKĘ codziennie!

Szybki makaron z warzywami i szynką

Szybki makaron z warzywami i szynką

PYSZNY koktajl bananowo-midgałowo-kakaowy z dodatkiem masła orzechowego!

PYSZNY koktajl bananowo-midgałowo-kakaowy z dodatkiem masła orzechowego!

Zobacz czy wygrałeś książkę z przepisami Julie Schwob ,,Tajskie smaki”!

Zobacz czy wygrałeś książkę z przepisami Julie Schwob ,,Tajskie smaki”!

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Prosty przepis na szaszłyki z piekarnika

Prosty przepis na szaszłyki z piekarnika

Domowy sorbet z mrożonych owoców

Domowy sorbet z mrożonych owoców

Domowa bagietka pełnoziarnista

Domowa bagietka pełnoziarnista

Sałatka grecka – wersja wzbogacona!

Sałatka grecka – wersja wzbogacona!

Mocno czekoladowe ciasto z rumem

Mocno czekoladowe ciasto z rumem

Kotlety mielone z ziołami

Kotlety mielone z ziołami

Jaja w zielonym sosie

Doskonała w smaku i ładnie wyglądająca wiosenna przekąska

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
2 korniszony
3 łyżki kaparów
4 liście jarmużu
1 ząbek czosku
kilka listków bazyli i gałązek pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyzk octu winnego
sól, piperz

przyrządzanie:

Jaja ugotowac na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękały skorupki. Z liści jarmuzu usunąc twarde szypeułki i blanszować je na sicie polewając wrzątkiem, a póżniej zimną wodą.
Kornisony, kapary czosnek, zioła oliwę i ocet, a także liść jarmużu zmiksować. Dodać sól i pieprz. 
Na półmisku ułożyć pokrojone na połowki jaja, obok każdej z nich po łyżce sosu. Udekorować jarmużem.


 

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. cave
    29 marca 2013 at 17:34 Odpowiedz

    bardzo dobre są

Zostaw komentarz.

*