Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Domowa babka makowa z lukrem

Domowa babka makowa z lukrem

Superfoods – co to jest i jakie ma zalety?

Superfoods – co to jest i jakie ma zalety?

Koktajl z arbuza i czerwonych porzeczek

Koktajl z arbuza i czerwonych porzeczek

Jak sprzątać w kuchni – 10 sprytnych sposobów

Jak sprzątać w kuchni – 10 sprytnych sposobów

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Truskawkowy shake w wersji FIT

Truskawkowy shake w wersji FIT

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Pomysł na słodkie śniadanie: domowe gofry!

Pomysł na słodkie śniadanie: domowe gofry!

8 pomysłów na drugie śniadanie, które możesz zabrać do pracy!

8 pomysłów na drugie śniadanie, które możesz zabrać do pracy!

Brukselka – dlaczego powinniśmy ją jeść?

Brukselka – dlaczego powinniśmy ją jeść?

Zupa krem z pieczarek i ziemniaków

Zupa krem z pieczarek i ziemniaków

12 sprytnych rozwiązań dla ciasnej kuchni

12 sprytnych rozwiązań dla ciasnej kuchni

Diabelskie jajka, czyli jajka na ostro!

Diabelskie jajka, czyli jajka na ostro!

Muffiny na słono – jajeczne babeczki ze szpinakiem!

Muffiny na słono – jajeczne babeczki ze szpinakiem!

5 produktów spożywczych, które zwiększają apetyt!

5 produktów spożywczych, które zwiększają apetyt!

Jaja w zielonym sosie

Doskonała w smaku i ładnie wyglądająca wiosenna przekąska

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
2 korniszony
3 łyżki kaparów
4 liście jarmużu
1 ząbek czosku
kilka listków bazyli i gałązek pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyzk octu winnego
sól, piperz

przyrządzanie:

Jaja ugotowac na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękały skorupki. Z liści jarmuzu usunąc twarde szypeułki i blanszować je na sicie polewając wrzątkiem, a póżniej zimną wodą.
Kornisony, kapary czosnek, zioła oliwę i ocet, a także liść jarmużu zmiksować. Dodać sól i pieprz. 
Na półmisku ułożyć pokrojone na połowki jaja, obok każdej z nich po łyżce sosu. Udekorować jarmużem.


 

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. cave
    29 marca 2013 at 17:34 Odpowiedz

    bardzo dobre są

Zostaw komentarz.

*