Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Jaja w zielonym sosie

Doskonała w smaku i ładnie wyglądająca wiosenna przekąska

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
2 korniszony
3 łyżki kaparów
4 liście jarmużu
1 ząbek czosku
kilka listków bazyli i gałązek pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyzk octu winnego
sól, piperz

przyrządzanie:

Jaja ugotowac na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękały skorupki. Z liści jarmuzu usunąc twarde szypeułki i blanszować je na sicie polewając wrzątkiem, a póżniej zimną wodą.
Kornisony, kapary czosnek, zioła oliwę i ocet, a także liść jarmużu zmiksować. Dodać sól i pieprz. 
Na półmisku ułożyć pokrojone na połowki jaja, obok każdej z nich po łyżce sosu. Udekorować jarmużem.


 

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. cave
    29 marca 2013 at 17:34 Odpowiedz

    bardzo dobre są

Zostaw komentarz.

*