Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z kalafiora z dodatkiem pieczonej gruszki

Kremowa zupa z kalafiora z dodatkiem pieczonej gruszki

Komosa ryżowa z jarmużem, orzeszkami piniowymi i fetą

Komosa ryżowa z jarmużem, orzeszkami piniowymi i fetą

10 produktów z największą zawartością BIAŁKA – idealne dla wegetarian!

10 produktów z największą zawartością BIAŁKA – idealne dla wegetarian!

Sałatka z cytrusowym kuskusem

Sałatka z cytrusowym kuskusem

10 imprezowych przekąsek, które zachwycą wszystkich gości

10 imprezowych przekąsek, które zachwycą wszystkich gości

8 ZDROWYCH dań z kaszą kuskus

8 ZDROWYCH dań z kaszą kuskus

Jaglane placuszki z tuńczykiem

Jaglane placuszki z tuńczykiem

8 przepisów na błyskawiczne CIASTECZKA

8 przepisów na błyskawiczne CIASTECZKA

Delikatna zupa z ciecierzycy i ziemniaka

Delikatna zupa z ciecierzycy i ziemniaka

Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i brokułem

Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i brokułem

7 sposobów na… CIECIORKĘ!

7 sposobów na… CIECIORKĘ!

Pieczarki faszerowane WARZYWAMI

Pieczarki faszerowane WARZYWAMI

Kasza bulgur z kurczakiem i warzywami

Kasza bulgur z kurczakiem i warzywami

Tortilla z warzywami i kurczakiem

Tortilla z warzywami i kurczakiem

Jak zrobić amerykańskie S’mores – czyli deser z 3 składników

Banalnie prosty przepis na deser, którym zachwycają się amerykanie. Wystarcza trzy składniki, by stworzyć popularne SMORES.

składniki:

  • 12 herbatników lub krakersów typu graham
  • 6 pianek marshmallows, np. JoJo
  • 6 kostek gorzkiej czekolady, najlepiej duże płaskie

przyrządzanie:

Przygotowanie w mikrofalówce: Na talerzu układamy 6 herbatników, na nich kładziemy po 1 kostce czekolady i 1 piance. Wkładamy na 30 sekund do mikrofalówki. Wyciągamy i zamykamy pozostałymi herbatnikami.
Przygotowanie w piekarniku: Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni, najlepiej z funkcją grilla. Na blaszce układamy 6 herbatników, na nich kładziemy po kostce czekolady i 1 piance. Wkładamy do piekarnika na najwyższą półkę na 2-3 minuty – aż pianka zacznie rosnąć. Wyciągamy i zamykamy pozostałymi herbatnikami.
Przygotowanie na ognisku (czyli tak, jak deser powinien zostać przygotowany): Pianki nabijamy na patyk i pieczemy nad ogniskiem aż pianka zacznie się mocno rumienić. Zamykamy pomiędzy dwoma herbatnikami z kawałami czekolady. Smacznego!

 

loading...