Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

11 produktów, po których rośnie brzuch

11 produktów, po których rośnie brzuch

Curry Udon – zupa azjatycka

Curry Udon – zupa azjatycka

Bezglutenowa granola

Bezglutenowa granola

4 pomysły na nietypowe imprezowe drinki!

4 pomysły na nietypowe imprezowe drinki!

5 rzeczy, które uniemożliwiają schudnięcie!

5 rzeczy, które uniemożliwiają schudnięcie!

Mus jogurtowo-owocowy!

Mus jogurtowo-owocowy!

Kremowy torcik z jeżynami

Kremowy torcik z jeżynami

Szaszłyki z cukinią i prosciutto

Szaszłyki z cukinią i prosciutto

Alfajor – hiszpańskie ciastka z kajmakiem

Alfajor – hiszpańskie ciastka z kajmakiem

Zdrowe wegańskie burgery

Zdrowe wegańskie burgery

Kawowy sernik na zimno

Kawowy sernik na zimno

Nalewka rozmarynowa

Nalewka rozmarynowa

5 skutecznych sposobów na pozbycie się nadmiaru wody z organizmu!

5 skutecznych sposobów na pozbycie się nadmiaru wody z organizmu!

Domowa pizza bianca!

Domowa pizza bianca!

Ryba z warzywami w sosie orientalnym

Ryba z warzywami w sosie orientalnym

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś. Część III

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś. Część III

Kotlety grzybowe

  • 10 dag suszonych grzybów
  • 3-4 kromki pszennej bułki
  • 2-3 łyżki śmietany kremówki
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 łyżki masła
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Grzyby umyć, zalać wodą i odłożyć na 24 h. Następnie ugotować, odcedzić. Bułkę namoczyć w śmietanie. Cebulę bardzo drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z grzybami i odciśniętą bułką. Dodać posiekane jajka, orzechy i surowe żółtka, przyprawić solą i pieprzem, masę dokładnie wymieszać. Białka jajek ubić na sztywno, delikatnie połączyć z masą. Posypać 1-2 łyżkami tartej bułki, całość wyrobić. Z masy formować małe kotleciki, panierować je w pozostałej bułce tartej. Smażyć na stopionym maśle. Podawać jako przystawkę lub danie główne do ziemniaków i surówki.
loading...

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*