Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Hiszpańskie patatas bravas

Hiszpańskie patatas bravas

Przepis na greckie souvlaki

Przepis na greckie souvlaki

4 pomysły na WALENTYNKOWE śniadanie we dwoje

4 pomysły na WALENTYNKOWE śniadanie we dwoje

Soczysta szynka pieczona w panierce

Soczysta szynka pieczona w panierce

Tradycyjny befsztyk tatarski

Tradycyjny befsztyk tatarski

6 wspaniałych niespodzianek dla Twojego Walentego

6 wspaniałych niespodzianek dla Twojego Walentego

Chrupiące ziemniaki z octem

Chrupiące ziemniaki z octem

Najprostszy sos waniliowy

Najprostszy sos waniliowy

Smażony ser camembert w panierce

Smażony ser camembert w panierce

Najlepszy przepis na kotlety mielone

Najlepszy przepis na kotlety mielone

Zdrowy przepis – kasza gryczana z jarmużem i grzybami

Zdrowy przepis – kasza gryczana z jarmużem i grzybami

Najlepszy kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami

Najlepszy kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami

Mini serniczki z OREO

Mini serniczki z OREO

Domowe wafelki z masą krówkową

Domowe wafelki z masą krówkową

WALENTYNKOWE ciasto

WALENTYNKOWE ciasto

Mus czekoladowy z kawałkami pistacji

Mus czekoladowy z kawałkami pistacji

Kotlety grzybowe

  • 10 dag suszonych grzybów
  • 3-4 kromki pszennej bułki
  • 2-3 łyżki śmietany kremówki
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 łyżki masła
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Grzyby umyć, zalać wodą i odłożyć na 24 h. Następnie ugotować, odcedzić. Bułkę namoczyć w śmietanie. Cebulę bardzo drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z grzybami i odciśniętą bułką. Dodać posiekane jajka, orzechy i surowe żółtka, przyprawić solą i pieprzem, masę dokładnie wymieszać. Białka jajek ubić na sztywno, delikatnie połączyć z masą. Posypać 1-2 łyżkami tartej bułki, całość wyrobić. Z masy formować małe kotleciki, panierować je w pozostałej bułce tartej. Smażyć na stopionym maśle. Podawać jako przystawkę lub danie główne do ziemniaków i surówki.
loading...

Zostaw komentarz.

*