Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Babeczki Runeberga

Babeczki Runeberga

Lemoniada rabarbarowa

Lemoniada rabarbarowa

Grzanki z masłem ziołowo-czosnkowym

Grzanki z masłem ziołowo-czosnkowym

Koktajl z poziomek leśnych i truskawek

Koktajl z poziomek leśnych i truskawek

Zdrowe ptysie z malinami

Zdrowe ptysie z malinami

Ryż z wołowiną i brokułami po chińsku

Ryż z wołowiną i brokułami po chińsku

Jak zrobić pianki “jojo” marshmallows?

Jak zrobić pianki “jojo” marshmallows?

Mus owocowy

Mus owocowy

Steki w sosie winnym

Steki w sosie winnym

Spaghetti ze szpinakiem, orzeszkami pini i sosem serowym

Spaghetti ze szpinakiem, orzeszkami pini i sosem serowym

Creme Brulee

Creme Brulee

Koktajl truskawkowo-bananowy

Koktajl truskawkowo-bananowy

Idealna przekąska: melon z szynką parmeńską

Idealna przekąska: melon z szynką parmeńską

Zapiekanka z pomidorami i mozarellą

Zapiekanka z pomidorami i mozarellą

Śniadaniowe jajko w koszulce

Śniadaniowe jajko w koszulce

Chrupiące sezamki

Chrupiące sezamki

Kotlety grzybowe

  • 10 dag suszonych grzybów
  • 3-4 kromki pszennej bułki
  • 2-3 łyżki śmietany kremówki
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 łyżki masła
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Grzyby umyć, zalać wodą i odłożyć na 24 h. Następnie ugotować, odcedzić. Bułkę namoczyć w śmietanie. Cebulę bardzo drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z grzybami i odciśniętą bułką. Dodać posiekane jajka, orzechy i surowe żółtka, przyprawić solą i pieprzem, masę dokładnie wymieszać. Białka jajek ubić na sztywno, delikatnie połączyć z masą. Posypać 1-2 łyżkami tartej bułki, całość wyrobić. Z masy formować małe kotleciki, panierować je w pozostałej bułce tartej. Smażyć na stopionym maśle. Podawać jako przystawkę lub danie główne do ziemniaków i surówki.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*