Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Makaron sojowy z owocami morza

Makaron sojowy z owocami morza

Wege Bazar “Zielony” już w tę niedzielę!

Wege Bazar “Zielony” już w tę niedzielę!

Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe

Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe

Drożdżowy warkocz z marcepanem i orzechami

Drożdżowy warkocz z marcepanem i orzechami

Słodko-gorzki mus czekoladowy

Słodko-gorzki mus czekoladowy

Truskawkowa sałatka ze szpinakiem

Truskawkowa sałatka ze szpinakiem

Zgarnij PREMIEROWE trzy książki z serii „Food Tube Jamiego Olivera”!

Zgarnij PREMIEROWE trzy książki z serii „Food Tube Jamiego Olivera”!

Cieciorka po indyjsku

Cieciorka po indyjsku

Omlet jajeczny z warzywami

Omlet jajeczny z warzywami

Fettuccine z grzybami i parmezanem

Fettuccine z grzybami i parmezanem

Gruszka w czerwonym winie

Gruszka w czerwonym winie

Kremowy koktajl z migdałami

Kremowy koktajl z migdałami

Orzeźwiający shake truskawkowy

Orzeźwiający shake truskawkowy

Arbuzowe mojito

Arbuzowe mojito

Ser camembert w panierce

Ser camembert w panierce

Słodka chwila przyjemności: kawa kajmakowa

Słodka chwila przyjemności: kawa kajmakowa

Kotlety grzybowe

  • 10 dag suszonych grzybów
  • 3-4 kromki pszennej bułki
  • 2-3 łyżki śmietany kremówki
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 łyżki masła
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Grzyby umyć, zalać wodą i odłożyć na 24 h. Następnie ugotować, odcedzić. Bułkę namoczyć w śmietanie. Cebulę bardzo drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z grzybami i odciśniętą bułką. Dodać posiekane jajka, orzechy i surowe żółtka, przyprawić solą i pieprzem, masę dokładnie wymieszać. Białka jajek ubić na sztywno, delikatnie połączyć z masą. Posypać 1-2 łyżkami tartej bułki, całość wyrobić. Z masy formować małe kotleciki, panierować je w pozostałej bułce tartej. Smażyć na stopionym maśle. Podawać jako przystawkę lub danie główne do ziemniaków i surówki.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*