Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Soczysta sałatka z krewetek i pomarańczy

Soczysta sałatka z krewetek i pomarańczy

Drobiowy pasztet z brokułami i kalafiorem

Drobiowy pasztet z brokułami i kalafiorem

Koktajl z granatem i bananem

Koktajl z granatem i bananem

Zdrowe i lekkie śniadanie: Owoce i musli

Zdrowe i lekkie śniadanie: Owoce i musli

9 zdrowotnych korzyści płynących z jedzenia pomidorów!

9 zdrowotnych korzyści płynących z jedzenia pomidorów!

Precle – jak zrobić?

Precle – jak zrobić?

Pulpeciki w sosie pomidorowo-paprykowym

Pulpeciki w sosie pomidorowo-paprykowym

Włoskie gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą

Włoskie gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą

Słodki deser: japońskie dango

Słodki deser: japońskie dango

Risotto z buraczkami

Risotto z buraczkami

Krem z jabłek i tymianku

Krem z jabłek i tymianku

15 rzeczy, które możesz zrobić już teraz, aby Twoja kuchnia była zorganizowana

15 rzeczy, które możesz zrobić już teraz, aby Twoja kuchnia była zorganizowana

5 zaskakujących powodów, dla których powinniśmy jeść więcej gruszek!

5 zaskakujących powodów, dla których powinniśmy jeść więcej gruszek!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Hummus z pieczoną papryką

Hummus z pieczoną papryką

Puszysty omlet z warzywami

Puszysty omlet z warzywami

Kotlety grzybowe

  • 10 dag suszonych grzybów
  • 3-4 kromki pszennej bułki
  • 2-3 łyżki śmietany kremówki
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 łyżki masła
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Grzyby umyć, zalać wodą i odłożyć na 24 h. Następnie ugotować, odcedzić. Bułkę namoczyć w śmietanie. Cebulę bardzo drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z grzybami i odciśniętą bułką. Dodać posiekane jajka, orzechy i surowe żółtka, przyprawić solą i pieprzem, masę dokładnie wymieszać. Białka jajek ubić na sztywno, delikatnie połączyć z masą. Posypać 1-2 łyżkami tartej bułki, całość wyrobić. Z masy formować małe kotleciki, panierować je w pozostałej bułce tartej. Smażyć na stopionym maśle. Podawać jako przystawkę lub danie główne do ziemniaków i surówki.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*