Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Ciasteczka karmelowe

Ciasteczka karmelowe

Makaron z indykiem i rodzynkami

Makaron z indykiem i rodzynkami

Sałatka z paluszkami krabowymi

Sałatka z paluszkami krabowymi

Lody z truskawkami w occie balsamicznym

Lody z truskawkami w occie balsamicznym

Targi WARSZAWSKI SMAK – WIOSNA już w tę niedzielę!

Targi WARSZAWSKI SMAK – WIOSNA już w tę niedzielę!

Babeczki ziemniaczane z tymiankiem

Babeczki ziemniaczane z tymiankiem

Delikatny krem z mango i awokado

Delikatny krem z mango i awokado

Idealna na kanapki – pasta z kaszy gryczanej

Idealna na kanapki – pasta z kaszy gryczanej

Cukinia faszerowana łososiem i figami

Cukinia faszerowana łososiem i figami

Stek w sosie grzybowym

Stek w sosie grzybowym

Zamiast chleba: chrupiąca focaccia

Zamiast chleba: chrupiąca focaccia

Pozwól sobie na słodkie szaleństwo: naleśniki po amerykańsku

Pozwól sobie na słodkie szaleństwo: naleśniki po amerykańsku

Kotlety grzybowe

  • 10 dag suszonych grzybów
  • 3-4 kromki pszennej bułki
  • 2-3 łyżki śmietany kremówki
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 łyżki masła
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Grzyby umyć, zalać wodą i odłożyć na 24 h. Następnie ugotować, odcedzić. Bułkę namoczyć w śmietanie. Cebulę bardzo drobno posiekać, zeszklić na 1 łyżce masła. Przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z grzybami i odciśniętą bułką. Dodać posiekane jajka, orzechy i surowe żółtka, przyprawić solą i pieprzem, masę dokładnie wymieszać. Białka jajek ubić na sztywno, delikatnie połączyć z masą. Posypać 1-2 łyżkami tartej bułki, całość wyrobić. Z masy formować małe kotleciki, panierować je w pozostałej bułce tartej. Smażyć na stopionym maśle. Podawać jako przystawkę lub danie główne do ziemniaków i surówki.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*