Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

Domowe bułeczki z cynamonem

Domowe bułeczki z cynamonem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Gulasz wołowy z marchewką

Gulasz wołowy z marchewką

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

KOKOSANKI- prosty przepis

KOKOSANKI- prosty przepis

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

BULGOGI – grillowana wołowina

BULGOGI – grillowana wołowina

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

Krem z zielonego groszku

Aksamitna konsystencja oraz delikatny smak to główne atatu tej smacznej zupy

czas: 15 minut + 90 minut gotowania wywaru

liczba porcji: 4

składniki:

500 g zielonego groszku
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 średniego selera
1/3 pora
po kilka liści laurowych, ziaren pieprzu i ziela angielskiego
300 g cielęciny
3 łyżki śmietany
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki siekanej natki pietruszki
sól, pieprz



 

przyrządzanie:

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać. Pora dokładnie umyć. Wrzucić do garnka wraz z liścimi laurowymi, zielem angielskim i ziarnami pieprzu. Dodać cielęcinę i gotować ok. 90 minut. Wywar odcedzić, dodać obrane mięso cielęce. Zmiksować z ugotowanym na półmiękko zielonym groszkiem (odłożyć 4 płaskie łyżeczki). Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śmietanę lekko osolić, wlać do niej nieco gorącej zupy, wymieszać, a następnie mieszaninę wlać do zupy. Zupę rozlać do miseczek, dodać do każdej po łyżeczce groszku. Podawać z groszkiem ptysiowym, posypane natką pietruszki.

loading...