Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Rybne ragout z warzywami

Rybne ragout z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Bazyliowe naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Bazyliowe naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Paella z owocami morza

Paella z owocami morza

Brownie cupcakes z suszonymi malinami

Brownie cupcakes z suszonymi malinami

Drożdżowe bułeczki z czekoladą i z rodzynkami

Drożdżowe bułeczki z czekoladą i z rodzynkami

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Ciasteczka karmelowe

Ciasteczka karmelowe

Makaron z indykiem i rodzynkami

Makaron z indykiem i rodzynkami

Sałatka z paluszkami krabowymi

Sałatka z paluszkami krabowymi

Lody z truskawkami w occie balsamicznym

Lody z truskawkami w occie balsamicznym

Krem z zielonego groszku

Aksamitna konsystencja oraz delikatny smak to główne atatu tej smacznej zupy

czas: 15 minut + 90 minut gotowania wywaru

liczba porcji: 4

składniki:

500 g zielonego groszku
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 średniego selera
1/3 pora
po kilka liści laurowych, ziaren pieprzu i ziela angielskiego
300 g cielęciny
3 łyżki śmietany
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki siekanej natki pietruszki
sól, pieprz



 

przyrządzanie:

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać. Pora dokładnie umyć. Wrzucić do garnka wraz z liścimi laurowymi, zielem angielskim i ziarnami pieprzu. Dodać cielęcinę i gotować ok. 90 minut. Wywar odcedzić, dodać obrane mięso cielęce. Zmiksować z ugotowanym na półmiękko zielonym groszkiem (odłożyć 4 płaskie łyżeczki). Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śmietanę lekko osolić, wlać do niej nieco gorącej zupy, wymieszać, a następnie mieszaninę wlać do zupy. Zupę rozlać do miseczek, dodać do każdej po łyżeczce groszku. Podawać z groszkiem ptysiowym, posypane natką pietruszki.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*