Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Lekka sałatka z arbuzem i kolendrą

Lekka sałatka z arbuzem i kolendrą

Placuszki z borówkami

Placuszki z borówkami

Hiszpański sos AIOLI

Hiszpański sos AIOLI

Wege kotleciki z kaszy kuskus!

Wege kotleciki z kaszy kuskus!

Obłędne ciasto kawowo-czekoladowe

Obłędne ciasto kawowo-czekoladowe

Sorbet miętowo-limonkowy

Sorbet miętowo-limonkowy

Makaron sojowy z owocami morza

Makaron sojowy z owocami morza

Wege Bazar “Zielony” już w tę niedzielę!

Wege Bazar “Zielony” już w tę niedzielę!

Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe

Orzeźwiające smoothie bananowo-truskawkowe

Drożdżowy warkocz z marcepanem i orzechami

Drożdżowy warkocz z marcepanem i orzechami

Słodko-gorzki mus czekoladowy

Słodko-gorzki mus czekoladowy

Truskawkowa sałatka ze szpinakiem

Truskawkowa sałatka ze szpinakiem

Zgarnij PREMIEROWE trzy książki z serii „Food Tube Jamiego Olivera”!

Zgarnij PREMIEROWE trzy książki z serii „Food Tube Jamiego Olivera”!

Cieciorka po indyjsku

Cieciorka po indyjsku

Omlet jajeczny z warzywami

Omlet jajeczny z warzywami

Fettuccine z grzybami i parmezanem

Fettuccine z grzybami i parmezanem

Krem z zielonego groszku

Aksamitna konsystencja oraz delikatny smak to główne atatu tej smacznej zupy

czas: 15 minut + 90 minut gotowania wywaru

liczba porcji: 4

składniki:

500 g zielonego groszku
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 średniego selera
1/3 pora
po kilka liści laurowych, ziaren pieprzu i ziela angielskiego
300 g cielęciny
3 łyżki śmietany
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki siekanej natki pietruszki
sól, pieprz



 

przyrządzanie:

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać. Pora dokładnie umyć. Wrzucić do garnka wraz z liścimi laurowymi, zielem angielskim i ziarnami pieprzu. Dodać cielęcinę i gotować ok. 90 minut. Wywar odcedzić, dodać obrane mięso cielęce. Zmiksować z ugotowanym na półmiękko zielonym groszkiem (odłożyć 4 płaskie łyżeczki). Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śmietanę lekko osolić, wlać do niej nieco gorącej zupy, wymieszać, a następnie mieszaninę wlać do zupy. Zupę rozlać do miseczek, dodać do każdej po łyżeczce groszku. Podawać z groszkiem ptysiowym, posypane natką pietruszki.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*