Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Nietypowa zupa KASZTANOWA

Nietypowa zupa KASZTANOWA

7 produktów, które pomogą ci schudnąć!

7 produktów, które pomogą ci schudnąć!

10 produktów, których nie wolno jeść przed snem!

10 produktów, których nie wolno jeść przed snem!

Zupa krem z brokuł

Zupa krem z brokuł

10 produktów, które doskonale oczyszczają wątrobę

10 produktów, które doskonale oczyszczają wątrobę

Domowa pizza pieczona na kamieniu

Domowa pizza pieczona na kamieniu

10 najdroższych produktów spożywczych na świecie!

10 najdroższych produktów spożywczych na świecie!

Jak zrobić truskawkowego shake jak z McDonald`sa?

Jak zrobić truskawkowego shake jak z McDonald`sa?

Bób z sezamem

Bób z sezamem

10 owoców, które zawierają najwięcej wody

10 owoców, które zawierają najwięcej wody

Beza z malinami i serkiem mascarpone

Beza z malinami i serkiem mascarpone

Śródziemnomorska zupa krem z oliwek

Śródziemnomorska zupa krem z oliwek

Jak zrobić domowe lody cytrynowe?

Jak zrobić domowe lody cytrynowe?

10 produktów, które hamują apetyt

10 produktów, które hamują apetyt

Lasagne z jarmużem i sosem beszamelowym

Lasagne z jarmużem i sosem beszamelowym

Rozpływające się w ustach CIASTO KOKOSOWE

Rozpływające się w ustach CIASTO KOKOSOWE

Krem z zielonego groszku

Aksamitna konsystencja oraz delikatny smak to główne atatu tej smacznej zupy

czas: 15 minut + 90 minut gotowania wywaru

liczba porcji: 4

składniki:

500 g zielonego groszku
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 średniego selera
1/3 pora
po kilka liści laurowych, ziaren pieprzu i ziela angielskiego
300 g cielęciny
3 łyżki śmietany
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki siekanej natki pietruszki
sól, pieprz



 

przyrządzanie:

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać. Pora dokładnie umyć. Wrzucić do garnka wraz z liścimi laurowymi, zielem angielskim i ziarnami pieprzu. Dodać cielęcinę i gotować ok. 90 minut. Wywar odcedzić, dodać obrane mięso cielęce. Zmiksować z ugotowanym na półmiękko zielonym groszkiem (odłożyć 4 płaskie łyżeczki). Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śmietanę lekko osolić, wlać do niej nieco gorącej zupy, wymieszać, a następnie mieszaninę wlać do zupy. Zupę rozlać do miseczek, dodać do każdej po łyżeczce groszku. Podawać z groszkiem ptysiowym, posypane natką pietruszki.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*