Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Spaghetti ze sporą ilością bazylii, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Spaghetti ze sporą ilością bazylii, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Truskawkowe orzeźwienie

Truskawkowe orzeźwienie

Jak zrobić BEZTŁUSZCZOWE chipsy?

Jak zrobić BEZTŁUSZCZOWE chipsy?

10 przepisów z wykorzystaniem AWOKADO – smoothie, sałatki, zupy, desery…

10 przepisów z wykorzystaniem AWOKADO – smoothie, sałatki, zupy, desery…

Koktajl z AWOKADO – z dodatkiem kurkumy i limonki

Koktajl z AWOKADO – z dodatkiem kurkumy i limonki

Sałatka z serem pleśniowym, figami i orzechami włoskimi

Sałatka z serem pleśniowym, figami i orzechami włoskimi

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki z dodatkiem cynamonu

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki z dodatkiem cynamonu

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Makaron na ostro z krewetkami i szpinakiem

Niesamowite połączenie smaków. Krewetki na ostro w towarzystwie makaronu spaghetti - świetny pomysł na dzisiejszy obiad, nie uważacie?

seafood-pasta-1907116_960_720

składniki:

  • garść krewetek (ok. 150 g)
  • 150 g makaronu (najlepszy jest spaghetti)
  • ząbek czosnku
  • pół pęczka szczypioru
  • niewielki kawałek imbiru
  • pół czerwonej papryki
  • garść liści kolendry
  • sól
  • biały pieprz
  • ostra papryka chili
  • łyżka oliwy
  • szpinak

przyrządzanie:

Makaron gotujemy al dente. W czasie, gdy makaron się gotuje, na rozgrzanym oleju sezamowym szklimy pokrojony drobno czosnek (nie może się przypalić), po czym dorzucamy pokrojoną w cieniutkie paski paprykę i pokrojony drobno imbir. Chwilę smażymy, po czym dodajemy krewetki i znów smażymy. Krewetki potrzebują ok. 3 minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i chili. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy pokrojony drobno szczypior i liście kolendry. Całość mieszamy z ugotowanym makaronem.

loading...