Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 5.] –  tosty z serem, szpinakiem i pomidorkami

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 5.] – tosty z serem, szpinakiem i pomidorkami

Sorbet ogórkowy ze Spritem

Sorbet ogórkowy ze Spritem

TANIE DANIE- Zupa krem z selera z curry

TANIE DANIE- Zupa krem z selera z curry

Zupa krem z brokuła i jabłek

Zupa krem z brokuła i jabłek

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

Pierogi ze szpinakiem i serem

Pierogi ze szpinakiem i serem

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

Jajka w koszulkach

Jajka w koszulkach

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Makaron ze smażonym bakłażanem

Pełne prostoty danie typowe dla kuchni śródziemnomorskiej

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 duży bakłażan
2 żółte papryki
cebula
10 listków bazylii
2 łyżki koncentratu pomidorowego
250 g makaronu typu spaghetti
50 g startego parmezanu
2 łyżki oliwy z oliwek
ząbek czosnku
sproszkowana słodka papryka

świeżo mielony pieprz

przyrządzanie:

Bakłażany pokroić w plastry. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paski. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Dołożyć plastry bakłażana i dobrze je usmażyć. Dodać pokrojoną paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Warzywa posypać sproszkowaną papryką, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć przez około 5 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną bazylię.
Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odsączyć, dodać do warzyw. Wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Rozłożyć na ogrzane talerze – posypać startym parmezanem.

uwagi:
Danie można posypać pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami.

loading...