Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Domowy budyń malinowy

Domowy budyń malinowy

Lista 10 AFRODYZJAKÓW – jedzenie, które poprawia libido

Lista 10 AFRODYZJAKÓW – jedzenie, które poprawia libido

Mini tarta z 🍌 bananami i czekoladą

Mini tarta z 🍌 bananami i czekoladą

Zapiekanka z tego co masz w lodówce

Zapiekanka z tego co masz w lodówce

Mocno kawowe muffinki

Mocno kawowe muffinki

Odmładzający koktajl z melona

Odmładzający koktajl z melona

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

HERBATA MROŻONA z warzywami

HERBATA MROŻONA z warzywami

Pieczone ziemniaki z sezamem

Pieczone ziemniaki z sezamem

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

Zapiekanka warzywna z ananasem

Zapiekanka warzywna z ananasem

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Metrowiec

Atrakcyjnie wyglądające ciasto z kremem budyniowym.

czas: 50 minut

liczba porcji: 20

składniki:

Ciasto:
1 1/2 szkl. mąki
1 szkl. cukru
8 łyżek letniej wody
10 łyżek oleju
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao

Krem:
1 i ½  szkl. mleka
½ szkl. cukru
2 jaja
2 i ½ łyżki mąki ziemniaczanej
2 i ½ mąki pszennej
kostka masła

przyrządzanie:

Cukier utrzeć z żółtkami, dodać olej i wodę, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, którą delikatnie domieszać do ciasta. Podzielić je na dwie porcje, a do jednej z nich dodać kakao. Piec w długiej i wąskiej formie keksowej nasmarowanej dokładnie tłuszczem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Ciasto należy upiec dzień wcześniej.
Przygotować krem: ¾ szklanki mleka zagotować razem z połową szklanki cukru. Nieco wystudzić, po czym dodać masę przygotowaną z ¾ szklanki mleka, 2 jaj, mąki ziemniaczanej i pszennej, dokładnie mieszając wszystkie składniki. Masę wlać do gotującego się mleka i gotować dalej na małym ogniu, miksując. Po wystudzeniu dodać masło i dokładnie wymieszać.
Ciasto pokroić na kromki, przekładać kremem, układając na przemian jasne i ciemne ciasto. Polać następnie polewa czekoladową (przepis pod roladą) i kroić na skos.

loading...