Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pasta krewetkowa – na kanapki

Pasta krewetkowa – na kanapki

Sałatka GRECKA – oryginalny przepis

Sałatka GRECKA – oryginalny przepis

Mrożona herbata z pokrzywy

Mrożona herbata z pokrzywy

8 smakowitych pomysłów na SZPARAGI!

8 smakowitych pomysłów na SZPARAGI!

Ryż curry z warzywami

Ryż curry z warzywami

Zupa krem z brokuła i zielonego groszku

Zupa krem z brokuła i zielonego groszku

Kiełbasa pieczona zawijana boczkiem

Kiełbasa pieczona zawijana boczkiem

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Muffinki truskawkowe

Muffinki truskawkowe

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Tarta z białej czekolady plus owoce

Tarta z białej czekolady plus owoce

Lody jogurtowo-truskawkowe

Lody jogurtowo-truskawkowe

MUFFINY MARCHEWKOWE Z MĄKI JAGLANEJ

Zdrowe, marchewkowe muffiny z mąki jaglanej. Idealne do kawki, jako przegryzka dla dzieci, a nawet dla tych którzy wciąż liczą kalorie.     

składniki:

  • 200 g mąki jaglanej ( mielona kasza jaglana)
  • 2 duże marchewki
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 60 g cukru trzcinowego
  • 150 ml oleju rzepakowego
  • 2 jajka
Składniki na polewę:
  • 150g serka mascarpone
  • 90g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru pudru

przyrządzanie:

Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C. Do dużej miski wsypuję suche składniki: mąkę jaglaną, startą na dużych oczkach marchewkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier trzcinowy.
  2. Do drugiej miseczki wbijam jajka, wlewam olej i mieszam. Suche składniki łączę z mokrymi, przekładam do papilotek.
  3. Muffiny wkładam do piekarnika na 20 minut.
  4. Przygotowuję polewę:  Mascarpone przekładam do miski, dodaję jogurt, cukier puder i miksuję do uzyskania jednolitego kremu.
  5. Przestudzone muffiny dekoruję polewą i startą marchewką.

uwagi:

PRZEPIS I ZDJĘCIE POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>KLIK>>>>>>>>

loading...