Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Kremowa zupa ziemniaczano-koperkowa

Kremowa zupa ziemniaczano-koperkowa

Babeczki z agrestem

Babeczki z agrestem

Kruche ciasteczka z prażonymi orzechami ziemnymi

Kruche ciasteczka z prażonymi orzechami ziemnymi

Truskawkowe Mojito

Truskawkowe Mojito

Papryka faszerowana kaszą kuskus

Papryka faszerowana kaszą kuskus

Serowa zapiekanka z cukinią i porem

Serowa zapiekanka z cukinią i porem

Prosty przepis na KREM SZPARAGOWY

Prosty przepis na KREM SZPARAGOWY

Jesienna tarta ze ŚLIWKAMI

Jesienna tarta ze ŚLIWKAMI

Jak zabarwić ryż na żółto?

Jak zabarwić ryż na żółto?

Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką

Ciasto malinowo-jagodowe z kruszonką

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Ile to 100 g mąki, 1 szklanka cukru, 25 g miodu? ZOBACZ PRZELICZNIK

Ile to 100 g mąki, 1 szklanka cukru, 25 g miodu? ZOBACZ PRZELICZNIK

Sałatka owocowo-warzywna

Sałatka owocowo-warzywna

Pieczone bataty podawane z sosem jogurtowym

Pieczone bataty podawane z sosem jogurtowym

Zupa krem ze słodkich ziemniaków i cebuli

Zupa krem ze słodkich ziemniaków i cebuli

Jak ugotować bataty?

Jak ugotować bataty?

MUFFINY MARCHEWKOWE Z MĄKI JAGLANEJ

Zdrowe, marchewkowe muffiny z mąki jaglanej. Idealne do kawki, jako przegryzka dla dzieci, a nawet dla tych którzy wciąż liczą kalorie.     

składniki:

  • 200 g mąki jaglanej ( mielona kasza jaglana)
  • 2 duże marchewki
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 60 g cukru trzcinowego
  • 150 ml oleju rzepakowego
  • 2 jajka
Składniki na polewę:
  • 150g serka mascarpone
  • 90g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru pudru

przyrządzanie:

Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C. Do dużej miski wsypuję suche składniki: mąkę jaglaną, startą na dużych oczkach marchewkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier trzcinowy.
  2. Do drugiej miseczki wbijam jajka, wlewam olej i mieszam. Suche składniki łączę z mokrymi, przekładam do papilotek.
  3. Muffiny wkładam do piekarnika na 20 minut.
  4. Przygotowuję polewę:  Mascarpone przekładam do miski, dodaję jogurt, cukier puder i miksuję do uzyskania jednolitego kremu.
  5. Przestudzone muffiny dekoruję polewą i startą marchewką.

uwagi:

PRZEPIS I ZDJĘCIE POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>KLIK>>>>>>>>

loading...