Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Zapiekanka ziemniaczana z kaparami i miruną

Zapiekanka ziemniaczana z kaparami i miruną

Jak przyrządzić rybę bez panierki?

Jak przyrządzić rybę bez panierki?

Brokuł z czosnkiem i czarnuszką

Brokuł z czosnkiem i czarnuszką

Koktajl dla anemików – z dodatkiem suszonych owoców, bogatych w żelazo

Koktajl dla anemików – z dodatkiem suszonych owoców, bogatych w żelazo

Śniadaniowe inspiracje na zdrowy posiłek z owocami 🍉🥝🍓

Śniadaniowe inspiracje na zdrowy posiłek z owocami 🍉🥝🍓

Przegląd książek o diecie i zdrowym odżywianiu

Przegląd książek o diecie i zdrowym odżywianiu

Stos amerykańskich naleśników przekładanych serkiem waniliowym i miodem

Stos amerykańskich naleśników przekładanych serkiem waniliowym i miodem

Z okazji Dnia Mamy – 10 pysznych i pięknie wyglądających ŚNIADAŃ

Z okazji Dnia Mamy – 10 pysznych i pięknie wyglądających ŚNIADAŃ

Tradycyjne babeczki z malinami i truskawkami

Tradycyjne babeczki z malinami i truskawkami

Jak ugotować brukselkę, aby nie była gorzka?

Jak ugotować brukselkę, aby nie była gorzka?

KREWETKI – 10 przepisów na zupy i drugie dania

KREWETKI – 10 przepisów na zupy i drugie dania

8 świetnych pomysłów na SZPARAGI

8 świetnych pomysłów na SZPARAGI

Zupa krem KREWETKOWY

Zupa krem KREWETKOWY

Jak ugotować ryż na sypko

Jak ugotować ryż na sypko

Owoce w czekoladzie

Owoce w czekoladzie

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Najlepszy przepis na TOST FRANCUSKI

Na śniadanie, podwieczorek, deser lub po prostu aby osłodzić sobie trochę dzień - tost francuski. Posiadamy najlepszy przepis, prosto z Francji!

składniki:

  • 1 bułka paryska
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • masło
  • owoce sezonowe: banan / granat / truskawki
  • sok z cytryny
  • syrop klonowy / cukier puder

przyrządzanie:

  • Bułkę pokroić na plastry. W głębokim talerzu widelcem roztrzepać jajka (jak na omlet) z dodatkiem mleka i cukru. Rozgrzać patelnię. Bułkę wymoczyć w jajku z mlekiem.
  • Na patelnię włożyć minimum 3 łyżki masła, rozprowadzić po całej patelni. Gdy zacznie skwierczeć włożyć 4 – 5 plastrów bułki i smażyć przez ok. 2 minuty, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Bułeczka ma być ładnie zrumieniona ale nie spalona, dlatego ogień pod patelnią nie może być zbyt duży. Odkładać na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi.
  • Patelnię umyć lub wytrzeć ręcznikiem papierowym i powtórzyć smażenie z reszty bułki. Tosty podawać ze świeżymi owocami skropionymi sokiem z cytryny. Można polać syropem klonowym lub posypać cukrem pudrem.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy

loading...