Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Naleśniki z owocami

Takie naleśniki jada się na śniadanie nad brzegiem Oceanu Indyjskiego

przepis z kuchni: indyjskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 4

składniki:

150 g mąki
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
2 duże jajka
300 ml mleka
30 g masła
olej do smażenia
skórka z pomarańczy
1 pomarańcza
1 banan
1 brzoskwinia
kilka łyżek płynnego miodu

przyrządzanie:

Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, wlać mleko. Wszystko zmiksować, dodać skórkę pomarańczową otrartą ze sparzonej wcześniej pomarańczy i roztopione masło. Dalej ubijać aż powstanie gładka masa. Na patleni rozgrzać olej, wlewać po łyżce ciasta i smażyć ok. 8 sztuk cienkich naleśników – z obu stron na złoty kolor. Na środek każdego z nich nakładać pokrojone świeże owoce, składać brzegi do środka, polać płynnym miodem.

Podobne artykuły

15 Komentarzy

  1. futerko
    23 maja 2007 at 18:24 Odpowiedz

    nawet fajny przepis

  2. weszka
    1 czerwca 2007 at 13:14 Odpowiedz

    bardzo dobre naleśniki :)

  3. Asia
    12 lipca 2007 at 16:44 Odpowiedz

    Spoko przepis :) no i nawet go wypróbowałam. Normalnie mniam :D

  4. Sylwia
    30 lipca 2007 at 10:50 Odpowiedz

    Mniam ,mniam!!!:p

  5. Kajol
    10 sierpnia 2007 at 12:04 Odpowiedz

    Mniam! Wypróbowałam i jest pyszne… :)

  6. yoozo
    28 września 2007 at 04:37 Odpowiedz

    jeszcze zeby ktos chcial je zrobic i mnie na nie zaprosic!

  7. ciursonek
    21 lutego 2008 at 18:54 Odpowiedz

    PYYYYYCHA:D mniam, mniam, mniam:)

  8. kokos :)
    28 lipca 2008 at 13:06 Odpowiedz

    ten przepis musi być smakowity a przy tym jet bardzo prosty… napewno kiedyś wypróbuje:)

  9. mysia_369
    14 września 2008 at 20:42 Odpowiedz

    no, no, pychotka ;] Super :) !!

  10. Nieznajoma
    25 grudnia 2008 at 16:49 Odpowiedz

    sama słodycz :)

  11. macabre13
    12 lipca 2009 at 13:57 Odpowiedz

    jest spoko, tylko trzeba baaaardzo uwazac z sola

  12. gosia
    24 sierpnia 2009 at 15:27 Odpowiedz

    kiepskie….

  13. Tomek
    8 marca 2010 at 10:17 Odpowiedz

    moze byc ale ja bym inne owoce dal :p

  14. monia
    16 maja 2010 at 21:33 Odpowiedz

    pewnie musi być pyszne

  15. sylwia
    15 września 2012 at 16:47 Odpowiedz

    lepszych nie jadłam

Zostaw komentarz.

*