Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Galeria kulinarnych insiracji – poczuj magię Świąt!

Galeria kulinarnych insiracji – poczuj magię Świąt!

Masło klarowane – jak zrobić?

Masło klarowane – jak zrobić?

Ciasto na gofry – jak zrobić?

Ciasto na gofry – jak zrobić?

Pieczony łosoś z miodem, kolendrą i świeżą pietruszką

Pieczony łosoś z miodem, kolendrą i świeżą pietruszką

Waniliowo-maślane świąteczne gwiazdeczki

Waniliowo-maślane świąteczne gwiazdeczki

Sałatka z gruszką, serem lazur i granatem

Sałatka z gruszką, serem lazur i granatem

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Makaroniki pomarańczowe

Makaroniki pomarańczowe

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Tatar wołowy

Tatar wołowy

Kutia – najlepszy wigilijny deser

Kutia – najlepszy wigilijny deser

Pierogi na słodko z suszonymi śliwkami

Pierogi na słodko z suszonymi śliwkami

Ciasteczka z czekoladą – nie tylko dla Mikołaja

Ciasteczka z czekoladą – nie tylko dla Mikołaja

Wigilijny karp z cytrusami

Wigilijny karp z cytrusami

Kolorowy lukier

Kolorowy lukier

Naleśniki z owocami

Takie naleśniki jada się na śniadanie nad brzegiem Oceanu Indyjskiego

przepis z kuchni: indyjskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 4

składniki:

150 g mąki
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
2 duże jajka
300 ml mleka
30 g masła
olej do smażenia
skórka z pomarańczy
1 pomarańcza
1 banan
1 brzoskwinia
kilka łyżek płynnego miodu

przyrządzanie:

Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, wlać mleko. Wszystko zmiksować, dodać skórkę pomarańczową otrartą ze sparzonej wcześniej pomarańczy i roztopione masło. Dalej ubijać aż powstanie gładka masa. Na patleni rozgrzać olej, wlewać po łyżce ciasta i smażyć ok. 8 sztuk cienkich naleśników – z obu stron na złoty kolor. Na środek każdego z nich nakładać pokrojone świeże owoce, składać brzegi do środka, polać płynnym miodem.

» Sprawdź jak uniknąć pułapek fast food'u!

loading...

Podobne artykuły

15 Komentarzy

  1. futerko
    23 maja 2007 at 18:24 Odpowiedz

    nawet fajny przepis

  2. weszka
    1 czerwca 2007 at 13:14 Odpowiedz

    bardzo dobre naleśniki :)

  3. Asia
    12 lipca 2007 at 16:44 Odpowiedz

    Spoko przepis :) no i nawet go wypróbowałam. Normalnie mniam :D

  4. Sylwia
    30 lipca 2007 at 10:50 Odpowiedz

    Mniam ,mniam!!!:p

  5. Kajol
    10 sierpnia 2007 at 12:04 Odpowiedz

    Mniam! Wypróbowałam i jest pyszne… :)

  6. yoozo
    28 września 2007 at 04:37 Odpowiedz

    jeszcze zeby ktos chcial je zrobic i mnie na nie zaprosic!

  7. ciursonek
    21 lutego 2008 at 18:54 Odpowiedz

    PYYYYYCHA:D mniam, mniam, mniam:)

  8. kokos :)
    28 lipca 2008 at 13:06 Odpowiedz

    ten przepis musi być smakowity a przy tym jet bardzo prosty… napewno kiedyś wypróbuje:)

  9. mysia_369
    14 września 2008 at 20:42 Odpowiedz

    no, no, pychotka ;] Super :) !!

  10. Nieznajoma
    25 grudnia 2008 at 16:49 Odpowiedz

    sama słodycz :)

  11. macabre13
    12 lipca 2009 at 13:57 Odpowiedz

    jest spoko, tylko trzeba baaaardzo uwazac z sola

  12. gosia
    24 sierpnia 2009 at 15:27 Odpowiedz

    kiepskie….

  13. Tomek
    8 marca 2010 at 10:17 Odpowiedz

    moze byc ale ja bym inne owoce dal :p

  14. monia
    16 maja 2010 at 21:33 Odpowiedz

    pewnie musi być pyszne

  15. sylwia
    15 września 2012 at 16:47 Odpowiedz

    lepszych nie jadłam

Zostaw komentarz.

*