Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Rustykalna tarta ze śliwkami

Rustykalna tarta ze śliwkami

Muffinki dyniowe

Muffinki dyniowe

Zupa krem ze szparagów i kalafiora

Zupa krem ze szparagów i kalafiora

Pomidorowy gulasz z dorsza

Pomidorowy gulasz z dorsza

DIETETYCZNE CIASTO JABŁKOWE – gotowe w 10 minut

DIETETYCZNE CIASTO JABŁKOWE – gotowe w 10 minut

CZEKOLADOWY BUDYŃ Z PŁATÓW OWSIANYCH

CZEKOLADOWY BUDYŃ Z PŁATÓW OWSIANYCH

8 pomysłów na TORTY URODZINOWE

8 pomysłów na TORTY URODZINOWE

7 pomysłów na wykorzystanie pianek Marshmallow!

7 pomysłów na wykorzystanie pianek Marshmallow!

Łosoś pod serową pierzynką

Łosoś pod serową pierzynką

10 pomysłów na PRZYTULNĄ KUCHNIĘ

10 pomysłów na PRZYTULNĄ KUCHNIĘ

DORSZ W PŁATKACH MIGDAŁÓW

DORSZ W PŁATKACH MIGDAŁÓW

8 pomysłów na PIKNIKOWE dania

8 pomysłów na PIKNIKOWE dania

Domowy dżem ze śliwek

Domowy dżem ze śliwek

Cebulowe krążki w chrrrrupiącej panierce

Cebulowe krążki w chrrrrupiącej panierce

DIETETYCZNY KURCZAK CURRY

DIETETYCZNY KURCZAK CURRY

SOS PIECZARKOWY – prosty i sprawdzony przepis

SOS PIECZARKOWY – prosty i sprawdzony przepis

Naleśniki z owocami

Takie naleśniki jada się na śniadanie nad brzegiem Oceanu Indyjskiego

przepis z kuchni: indyjskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 4

składniki:

150 g mąki
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
2 duże jajka
300 ml mleka
30 g masła
olej do smażenia
skórka z pomarańczy
1 pomarańcza
1 banan
1 brzoskwinia
kilka łyżek płynnego miodu

przyrządzanie:

Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, wlać mleko. Wszystko zmiksować, dodać skórkę pomarańczową otrartą ze sparzonej wcześniej pomarańczy i roztopione masło. Dalej ubijać aż powstanie gładka masa. Na patleni rozgrzać olej, wlewać po łyżce ciasta i smażyć ok. 8 sztuk cienkich naleśników – z obu stron na złoty kolor. Na środek każdego z nich nakładać pokrojone świeże owoce, składać brzegi do środka, polać płynnym miodem.

loading...