Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Śniadaniowe bajgle

Śniadaniowe bajgle

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Lemoniada z mango

Lemoniada z mango

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

Sycąca zupa z SOCZEWICY

Sycąca zupa z SOCZEWICY

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Brukselka z piekarnika

Brukselka z piekarnika

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Naleśniki z owocami

Takie naleśniki jada się na śniadanie nad brzegiem Oceanu Indyjskiego

przepis z kuchni: indyjskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 4

składniki:

150 g mąki
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
2 duże jajka
300 ml mleka
30 g masła
olej do smażenia
skórka z pomarańczy
1 pomarańcza
1 banan
1 brzoskwinia
kilka łyżek płynnego miodu

przyrządzanie:

Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, wlać mleko. Wszystko zmiksować, dodać skórkę pomarańczową otrartą ze sparzonej wcześniej pomarańczy i roztopione masło. Dalej ubijać aż powstanie gładka masa. Na patleni rozgrzać olej, wlewać po łyżce ciasta i smażyć ok. 8 sztuk cienkich naleśników – z obu stron na złoty kolor. Na środek każdego z nich nakładać pokrojone świeże owoce, składać brzegi do środka, polać płynnym miodem.

loading...