Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Naleśniki z owocami

Takie naleśniki jada się na śniadanie nad brzegiem Oceanu Indyjskiego

przepis z kuchni: indyjskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 4

składniki:

150 g mąki
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
2 duże jajka
300 ml mleka
30 g masła
olej do smażenia
skórka z pomarańczy
1 pomarańcza
1 banan
1 brzoskwinia
kilka łyżek płynnego miodu

przyrządzanie:

Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, wbić jajka, wlać mleko. Wszystko zmiksować, dodać skórkę pomarańczową otrartą ze sparzonej wcześniej pomarańczy i roztopione masło. Dalej ubijać aż powstanie gładka masa. Na patleni rozgrzać olej, wlewać po łyżce ciasta i smażyć ok. 8 sztuk cienkich naleśników – z obu stron na złoty kolor. Na środek każdego z nich nakładać pokrojone świeże owoce, składać brzegi do środka, polać płynnym miodem.

Podobne artykuły

15 Komentarzy

  1. futerko
    23 maja 2007 at 18:24 Odpowiedz

    nawet fajny przepis

  2. weszka
    1 czerwca 2007 at 13:14 Odpowiedz

    bardzo dobre naleśniki :)

  3. Asia
    12 lipca 2007 at 16:44 Odpowiedz

    Spoko przepis :) no i nawet go wypróbowałam. Normalnie mniam :D

  4. Sylwia
    30 lipca 2007 at 10:50 Odpowiedz

    Mniam ,mniam!!!:p

  5. Kajol
    10 sierpnia 2007 at 12:04 Odpowiedz

    Mniam! Wypróbowałam i jest pyszne… :)

  6. yoozo
    28 września 2007 at 04:37 Odpowiedz

    jeszcze zeby ktos chcial je zrobic i mnie na nie zaprosic!

  7. ciursonek
    21 lutego 2008 at 18:54 Odpowiedz

    PYYYYYCHA:D mniam, mniam, mniam:)

  8. kokos :)
    28 lipca 2008 at 13:06 Odpowiedz

    ten przepis musi być smakowity a przy tym jet bardzo prosty… napewno kiedyś wypróbuje:)

  9. mysia_369
    14 września 2008 at 20:42 Odpowiedz

    no, no, pychotka ;] Super :) !!

  10. Nieznajoma
    25 grudnia 2008 at 16:49 Odpowiedz

    sama słodycz :)

  11. macabre13
    12 lipca 2009 at 13:57 Odpowiedz

    jest spoko, tylko trzeba baaaardzo uwazac z sola

  12. gosia
    24 sierpnia 2009 at 15:27 Odpowiedz

    kiepskie….

  13. Tomek
    8 marca 2010 at 10:17 Odpowiedz

    moze byc ale ja bym inne owoce dal :p

  14. monia
    16 maja 2010 at 21:33 Odpowiedz

    pewnie musi być pyszne

  15. sylwia
    15 września 2012 at 16:47 Odpowiedz

    lepszych nie jadłam

Zostaw komentarz.

*