Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

Domowe bułeczki z cynamonem

Domowe bułeczki z cynamonem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Gulasz wołowy z marchewką

Gulasz wołowy z marchewką

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

KOKOSANKI- prosty przepis

KOKOSANKI- prosty przepis

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

BULGOGI – grillowana wołowina

BULGOGI – grillowana wołowina

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

Ogórki kiszone

Chyba najbardziej popularny u nas sposób przygotowywania przetworów z ogórków

przepis z kuchni: polskiej

czas: 30 minut

składniki:
Na litrowy słoik:
8-9 małych ogórków
2 żabki czosnku
gałązka kopru
mały kawałek korzenia chrzanu
kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
ew. liście wiśni lub winorośli
sól kamienna

przyrządzanie:

Ogórki dokładnie umyć. Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku. Na pierwszej warstwie umieścic przekrojone na pół ząbki czosnku, umyty koper, obrany ze skórki chrzan i ewentualnie 2 -3 liście wiśni lub 1 winorośli, a także ziele angielskie i pieprz. Zalać gorącą wodą (ok. 2 szklanki) wymieszaną z połową łyżeczki soli kamiennej. Mocno zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. następnie pasteryzować przez ok. 15 minut w piekarnik nagrzanym do tempratury 90 stopni.  

loading...