Jak urozmaicić sobie kanapki? Podaj je z wyśmienitymi pastami warzywnymi! Dziś podajemy przepis na pastę z brokuła i rukoli! Oto zielona dawka zdrowia i energii na cały dzień.
składniki:
- 125 g rukoli
- 6 różyczek brokuła
- kostka sera twarogowego (tłustego lub półtłustego)
- 1 łyżka musztardy
- 30 g płynnego miodu
- 30 g musztardy diżońskiej (dijon)
- sok z jednej limonki
- 100 ml oliwy z oliwek
przyrządzanie:
1. Rukolę i brokuła płuczemy pod bieżącą wodą i pozostawiamy do odsączenia na sitku.
2. Rukolę, brokuły, płynny miód, musztardę i sok z jednej limonki miksujemy blenderem. Dolewamy stopniowo oliwę z oliwek.
3. Następnie dodajemy majonez i pokruszony palcami ser twarogowy.
4. Dokładnie mieszamy i nakładamy na kanapki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














