Pasztet rybny to naprawdę smaczna alternatywa dla pasztetów mięsnych! Oto sprawdzony przepis na pasztet z łososia!
składniki:
- 0,5 kg świeżego łososia
- 1 jajko
- sok z cytryny
- 200 ml śmietany
- pietruszka
- przyprawy: sól, pieprz
przyrządzanie:
1. Myjemy łososia. A do garnka z wodą, solą i cukrem wkładamy łososia i gotujemy ok 10 minut.
2. Miksujemy rybę. Dodajemy sól, pieprz, śmietanę i jajko.
3. Wyciskamy sok z cytryny. Dodajemy posiekaną pietruszkę.
4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w foremce do pasztetu w kąpieli wodnej przez około 40 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














