Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Pierogi z mięsem i kapustą JAWO z sosem z czerwonego wina, boczkiem i tymiankiem

Pierogi z mięsem i kapustą nie bez powodu kojarzone są z tradycyjną polską kuchnią oraz specjalnościami mam i babć. Kto bowiem nie zna tego charakterystycznego, wyraźnego aromatu kiszonej kapusty, połączonego z zapachem doskonale przyprawionego mięsnego farszu? Warto sięgnąć do smaków dzieciństwa i poświęcić chwilę na przygotowanie dania zaliczanego do kanonu tradycyjnej kuchni polskiej. Pierogi wpisane są w kulinarną kulturę Polaków od wieków. Szybkie tempo życia sprawia, że obecnie najczęściej wykorzystujemy produkty gotowe, które w niczym nie ustępują najlepszym, domowym specjałom. Dzięki nim dosłownie w chwilę możemy przygotować smaczny posiłek. Pomimo przywiązania do tradycji, pierogi z mięsem i kapustą nie zawsze musimy podawać w ten sam sposób. Producent ręcznie robionych pierogów – firma Jawo proponuje, aby podać je z sosem z czerwonego wina, boczkiem i tymiankiem. Jest to doskonały pomysł na oryginalny i elegancki obiad, jak również na romantyczną kolację we dwoje. Oto przepis: Składniki: 1 opakowanie Pierogów z mięsem i kapustą JAWO Składniki sosu: 150 g boczku, 1 średnia cebula, 6 ząbków czosnku, 400 ml czerwonego, półwytrawnego wina, 35 g masła, sól, pieprz do smaku, szczypta tymianku, 1 łyżeczka mąki Przygotowanie sosu: Boczek, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, a następnie podsmażyć na maśle. Pod koniec smażenia dodać niecałe 300 ml wina, tymianek i dusić około 7 min. Następnie zagęścić całość zawiesiną z mąki i pozostałego wina. Tak przygotowanym sosem należy polać ugotowane zgodnie z instrukcją na opakowaniu pierogi JAWO i gotowe. Potrawę przystroić można gałązkami świeżej pietruszki. Smacznego!