Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Pizza – ciasto puszyste

Jedna z dwóch proponowanych przez nas podstaw do przygotowania tradycyjnego włoskiego dania

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 min + 1 h wyrastanie ciasta

liczba porcji: 2

składniki:
400 g mąki 30 g drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach pół łyżeczki soli i cukru szczypta pieprzu bazylia, oregano, tymianek

przyrządzanie:

Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dolać oliwy z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą ciepłego mleka oraz 1/2 łyżeczki cukru. Wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z wodą. Ciasto zagniatać przez około 10 minut. Następnie odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a potem rozwałkować na placki grubości 5-6 mm i ponakłuwać je widelcem. Piec w temeraturze 180 stopni.

uwagi:
Na zdjęciu ciasto puszyste posmarowane sosem pomidorowym

Podobne artykuły

158 Komentarzy

  1. KARO
    31 sierpnia 2005 at 22:35 Odpowiedz

    kochani a moze cie mi powiedziec jak sie robi sos na pizze

  2. Palce_lizać
    31 sierpnia 2005 at 23:00 Odpowiedz

    Klasyczna włoska pizza podawana jest bez sosu. Jeśli komuś bardzo zależy, żeby ją jeść z sosem, można ew. użyć takiego sosu jakm
    i smaruje się ciasto.

  3. alisson
    23 września 2005 at 10:06 Odpowiedz

    przepis jest rewelacyjny! ale radze robić jedna porcje, nawet na dużą blaszkę, bo rośnie jak na drożdżach to ciasto :-)

  4. Kvapeq
    1 października 2005 at 15:51 Odpowiedz

    Szacunek za ten przepis !!! Dzisiaj pierwszy raz robilem sam pizze i musze powiedziec, ze ciasto robione wedlug tego przepisu jest idealne !! Az sam sie zdziwilem =]

  5. mala
    3 października 2005 at 00:29 Odpowiedz

    a mleko z woda cieple ma byc?;)

  6. Palce_lizać
    3 października 2005 at 07:39 Odpowiedz

    Tak, lekko podgrzane :)

  7. dr_Kidler
    3 października 2005 at 15:08 Odpowiedz

    A co z przyprawami..dodać do ciasta jak rozumiem?

  8. Palce_lizać
    3 października 2005 at 17:03 Odpowiedz

    tak, oczywiście

  9. nieśka
    12 października 2005 at 21:47 Odpowiedz

    przepis to po prostu bajka bo nie wierzyłam, że mi się uda a tu ciacho wielkie, że szok dziękuję!!! To najlepszy przepis jaki miałam do tej pory!!!!!!!!!!!!!!!

  10. dziewanna6
    16 października 2005 at 08:16 Odpowiedz

    ciasto bez nawet jednego jajka?

  11. Palce_lizać
    16 października 2005 at 11:05 Odpowiedz

    Do ciasta na pizzę nie dodaje się jajek – rośnie od drożdzy

  12. dziewanna6
    16 października 2005 at 22:43 Odpowiedz

    jednym zdaniem : Dobrej gospodyni ciasto w rękach rośnie!

  13. vepecis
    8 grudnia 2005 at 19:53 Odpowiedz

    Jakiś typ handluje tymi przepisami na Allegro podając je jako przepisy z Pizza Hut

  14. pizzaboy
    23 grudnia 2005 at 17:34 Odpowiedz

    jezeli chodzi o pizze hut to w warunkach domowych nie mam mozliwosci zrobic takiego ciasta niestety

  15. EWIK
    30 grudnia 2005 at 16:00 Odpowiedz

    Czy ciasto wcześniej trzeba podpiec? Czy od razu nakładać \”farsz\”?

  16. magiks
    2 stycznia 2006 at 13:22 Odpowiedz

    dzisiaj będę robił ciasto z tego przepisu

  17. mała23
    3 stycznia 2006 at 19:25 Odpowiedz

    jak narazie lipa ale nie poddaje sie walcze dalej z ciastem :)

  18. pit
    22 stycznia 2006 at 21:33 Odpowiedz

    po waszych komentarzach chyba zagniotę .

  19. balbinka
    26 stycznia 2006 at 14:19 Odpowiedz

    brakuje tylko w ilu stopniach sie piecze

  20. Drożdżówka
    2 lutego 2006 at 11:47 Odpowiedz

    Każdy kto potrafi zrobić ciasto drożdżowe wie ,że sposób przyrządzania w tym przepisie nie trzyma sie ,ani …… ani …….. .

  21. Kinior
    2 lutego 2006 at 12:10 Odpowiedz

    Drożdzówka nie gadaj głupot. Mi wychodzi. A kazdy kto wie co nie co o robieniu ciasta na pizzę wie, że nijak ma się ono do robienia ciasta drożdżowego

  22. GoSia
    6 lutego 2006 at 14:35 Odpowiedz

    mniam mniam pizza pyszna ciasto myslałam ze mi z blaszki ucieknie tak wyrosło pyszne pyszne polecam :D:D:D

  23. krytyk
    6 lutego 2006 at 14:47 Odpowiedz

    ble ble jaki syf cała noc zygałem zona to zrobiła a taki syf ze w zyciu takiego nie zarłem nie robcie tego swinstwa szkoda czasu i pieniedzy ble ble naprawde nie dobre

  24. Kinior
    6 lutego 2006 at 16:34 Odpowiedz

    Krytyu naj początek naucz się ortografii i zasad gotowania. Jeśli \”rzygałeś\” to znak, że któryś ze składników, najprawdopodobniej drożdże, były przeterminowane. Aha \”niedobre\” w tym kontekscie piszemy inaczej hahaha. Ale ludzie mają jazdy.. LOL

  25. gamon66
    8 lutego 2006 at 14:48 Odpowiedz

    nie lubie gotować

  26. ania
    9 lutego 2006 at 15:28 Odpowiedz

    wlasnie zagniotlam…i….rośnie:))) ciekawe co bedzie dalej. Szkoda,że nie jest napisane czy farsz wykladac na ciasto surowe czy moze lekko je przypiec?

  27. PAN SKŁADNIKI
    10 lutego 2006 at 13:10 Odpowiedz

    Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dolać oliwy z oliwek i trochę rozcieńczonego z woda mleka. Wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z wodą. Ciasto zagniatać przez około 10 minut. Następnie odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a potem rozwałkować na placki grubości 5-6 mm i ponakłuwać je widelcem. Piec w temeraturze 180 stopni.

  28. chwali
    16 lutego 2006 at 20:14 Odpowiedz

    własnie zrobiłem pizze na podanym przepisie (zwiekszyłem tylko ilosc składników o 1/2 poniewaz te 400g to stanowczo za mało na 4osoby!)
    wiecie moze co zrobic zeby ciasto nie wysychało tak podczas pieczenie?- ciasta z pizzeri sa zawsze miekkie i \”niechrupiace\”. Jak to zrobic?

  29. Palce_lizać
    16 lutego 2006 at 20:52 Odpowiedz

    W pizzeriach są używane sztuczne spuulchniacze. Szczególnie proceder ten kwitnie w pizzeriach sieciowych, tych \”na telefon\”. Zauważ, że w tych pizzeriach, które są w Polsce prowadzone przez Włochów, ciasto jest zupełnie inne …:)

  30. Fairy
    21 marca 2006 at 11:48 Odpowiedz

    A nie dodajecie jajka do ciasta??

  31. Palce Lizać
    21 marca 2006 at 13:38 Odpowiedz

    do pizzy jest raczej niewskazane :)

  32. draX
    7 czerwca 2006 at 18:56 Odpowiedz

    \” krytyk\” no coz trzeba to Ci powiedziec wprost twoja zona nie umie gotowac :), pozdro pizza wypass po pachy (znaczy sie cisato)

  33. pawlen
    13 czerwca 2006 at 13:59 Odpowiedz

    potwierdzam, przepis dziala, wyszlo smacznie i domowo :)

  34. Irens
    16 lipca 2006 at 00:06 Odpowiedz

    Potwierdzam. Ciasto wyszło puszyste. Ocena 6.

  35. martinesd88
    4 sierpnia 2006 at 11:24 Odpowiedz

    przepis wysmienity:)

  36. Anka
    14 sierpnia 2006 at 17:56 Odpowiedz

    No norma podziw. żeby ciasto piekło się asz tak długo?? no cóż, może będie pyszne:)

  37. Ania
    14 sierpnia 2006 at 18:00 Odpowiedz

    przepyszne ciacho!! (do pizzy oczywiste:))

  38. m@jk@
    14 sierpnia 2006 at 18:04 Odpowiedz

    :)

  39. luki
    16 sierpnia 2006 at 18:49 Odpowiedz

    Przeczytałem komantarze i nie ma info kiedy dodać dodatki, jak długo piec, co robić żeby ciasto nie wysychało w piecu?

  40. Anonim
    22 sierpnia 2006 at 01:05 Odpowiedz

    ej a ile mam piec to ciasto?

  41. Adik
    22 sierpnia 2006 at 13:41 Odpowiedz

    ciacho naprawde ekstra, próbować ludziska, warto !

  42. ssoczus
    31 sierpnia 2006 at 13:16 Odpowiedz

    a cukier i proszek do pieczenia nie dodajemy?

  43. mik
    5 września 2006 at 20:36 Odpowiedz

    Najwspanialsza pizza domowej roboty jaka jadłem u kogokolwiek ze znajomych. Przepis genialny. Dzięki wielkie.
    Bardzo mi smakowało.

  44. żona mika
    5 września 2006 at 20:38 Odpowiedz

    Te z Pizzerii się nie umywają !!!!!!!!

  45. ludziee..
    11 września 2006 at 09:59 Odpowiedz

    ile toto się piecze ??

  46. tomek
    10 listopada 2006 at 19:51 Odpowiedz

    potrzebuje przepisu na foccacii

  47. pawełek
    14 listopada 2006 at 23:51 Odpowiedz

    niesamowicie dobre, jednak proponuj etroche grubiej rozwałkować!!!!!

  48. kaka
    9 lutego 2007 at 16:19 Odpowiedz

    a ja slyszalam ,ze nie powinno sie dodawac soli do wyrastania ciasta!!!!!!!

  49. kurtdupel
    17 lutego 2007 at 12:17 Odpowiedz

    be jaj!

  50. Klek
    19 lutego 2007 at 15:28 Odpowiedz

    Ciasto pyszne, ale proponuje dodac dwa zoltka :) pozdro

  51. gwiazdka
    10 września 2007 at 20:04 Odpowiedz

    pyszna spód na pizze… naprawde jeden z lepszych jakie jadłam! Jak z pizzerii… Miodzio… Choc moze nie wychodzi jakies mega puszyste. Bardziej – cienkie, ale ma taki fajny smak! POLECAM

  52. Pizza Szef
    26 września 2007 at 21:34 Odpowiedz

    Jestem w trakcie robienia pizzuni..Zobaczymy co z tego wyrośnie…dodałem jeszcze piwa..to rozwiąże problem puszystości :))

  53. myszm
    13 października 2007 at 11:34 Odpowiedz

    Kiedyś już kożystałem z tego przepisu i efekt był rewelacyjny!!!

  54. patlyk
    17 grudnia 2007 at 14:54 Odpowiedz

    mi chodzi o ciasto dobre??????

  55. ja
    28 grudnia 2007 at 14:32 Odpowiedz

    supcio pizza wyszła!!

  56. patryk
    10 stycznia 2008 at 20:19 Odpowiedz

    lepszej pizzy nigdy nie udało mi sie zrobic

  57. Ola z Kuba :)
    14 stycznia 2008 at 16:45 Odpowiedz

    Zrobilismy ciasto z tego przepisu :) ale dodalismy 1 jajko i wyszla pizza przepyszna :) Polecamy

  58. helmutx
    24 stycznia 2008 at 19:03 Odpowiedz

    rzeczywsicie smaczne to ciasto, robilismy raz i rowniez z jajkiem, nastepne bedzie bez zobaczymy jaka roznica; , ktos tam sie pytal kiedy dodac skladniki typu ser etc. oczywiscie dodajemy na \’surowe\’ ciasto nieupieczone, co do czasu jaki ma spedzic w piekarniku to proponuje zagladac i badac na \’oko\’ badz widelec; ok 20min i powinno byc spoko. dzieki za przepis pozdrawiam!

  59. nicknick
    24 stycznia 2008 at 19:07 Odpowiedz

    jedno pytanie 2/3 szklanki samego mleka(ktore pozniej mieszamy z 2/3 wody), czy 2/3 szklanki juz rozcienczonego(mleko+woda) ?

  60. Blanka
    26 stycznia 2008 at 14:39 Odpowiedz

    Ciasto było dobre a pizza wyszła smaczna

  61. piasek
    10 lutego 2008 at 12:53 Odpowiedz

    idealna i sosik niczego sobie.

  62. Ridy
    10 lutego 2008 at 16:21 Odpowiedz

    Nie wiem czy taki smaczek wyjdzie, skoro ta \”Rigga\” tak nie smakowała.(Rigga-ta mała pizza co ją tak przereklamowali \”domowa jak u mamy panie kapitanie\”) Chciałabym żebywyszła nie jak domowa tylko jak z pizzeri!! No to biorę się do roboty***ROBIĆ PIZZE***

  63. Cato
    20 lutego 2008 at 18:45 Odpowiedz

    Właśnie się piecze… Wspaniały przepis, szybko i łatwo się zagniotło zobaczymy jak będzie smakować.

  64. Karolaja
    22 lutego 2008 at 20:06 Odpowiedz

    No! robię :] zobaczymy po. Problem miałam tylko z drożdzami, bo jest napisane ze 30 gr ale ja mam tu tylko takie drozdze w proszku :/ dodałam troche mniej wiec choc nie wiem tak naprawde czy one się czyms różnią od tych zwykłych polskich drozdzy… jak zwykle miałam problem z wyrobieniem ciasta, no cóż, tego to się chyba nigdy nie nauczę ;)

  65. pepe
    1 marca 2008 at 19:10 Odpowiedz

    na zdjęciu jest puszyste ciasto a jak sie je zrobi to wyjdzie plaskate…

  66. zombek
    8 kwietnia 2008 at 13:23 Odpowiedz

    Pizza wyszla wysmienita, choc ,chrupiaca, nie puszysta, ale to moze od wielu czynnikow zalezec np od mąki..itp

  67. Pasku
    18 kwietnia 2008 at 22:50 Odpowiedz

    Ja wlasnie czekam, mam swoja w piekarniku :)

    Zobaczymy co tym razem bedzie, zawsze mi inna wychodzi bo skladniki dodaje na oko….

  68. xd
    26 kwietnia 2008 at 15:02 Odpowiedz

    Ciasto wyszło naprawdę pyszne
    Ładne chrupiace i puszyste :P

  69. kakofon
    12 czerwca 2008 at 18:42 Odpowiedz

    a czy jajka mają być na twardo

  70. qwerty
    25 czerwca 2008 at 18:09 Odpowiedz

    Spróbujcie dać zamiast oliwy roztrzepane jajko, a w trakcje pieczenia wstawcie naczynie z wodą do piekarnika.

  71. Pani Marta
    29 czerwca 2008 at 16:46 Odpowiedz

    No właśnie robimy i zobaczymy co to wyjdzie… dziwne, że te drożdże pokruszyć trzeba, a nie rozczyn. Oby smacznego:)

  72. marpo6
    19 lipca 2008 at 19:26 Odpowiedz

    Ciasto pyszne, trzeba poczekać, żeby porzadnie wyrosło. Rzeczywiscie nie jest bardzo puszyste, ale w smaku super.

  73. kuchcik:D
    27 lipca 2008 at 14:53 Odpowiedz

    wlasnie rosnie robie ja pierwszy raz ale wczesniej moj wspol lokator ja robil i byla z……ta jak sam zrobie to napisze

  74. kuchcik:D
    27 lipca 2008 at 16:52 Odpowiedz

    swietne latwe w wykonaniu i pyszne polecam nawet fatalnym kucharzom

  75. szkodNick
    28 lipca 2008 at 22:36 Odpowiedz

    ciasto na pizze z mlekiem ?????? ……. profanacja….. woda i tyle… ew zamiast wody piwo i .. gniecenie ciast min 25 min… czym dluzej tym lepiej.. mżka drożdze piwo… moga byc byle jakie… (woda lepsza niż z kranu…)

  76. ana
    28 sierpnia 2008 at 16:36 Odpowiedz

    ciasto raczej cienkie a nie puszyste, nastepnym razem zrobie podwojna porcję, ale ogólnie bardzo dobra pizza!

  77. Mistrz
    6 października 2008 at 21:34 Odpowiedz

    Świetne ciasto! PALCE LIZAĆ.. nie jest za bardzo puszyste, takie w SAM RAZ! POLECAM

  78. miska65
    6 października 2008 at 21:37 Odpowiedz

    Idealne to ciasto, smaczne, dobrze się wypieka. Smacznego wszystkim życzę, bo warto się na nią skusić

  79. Monstre
    10 października 2008 at 15:30 Odpowiedz

    Na twardo 2 i tylko od wielkopłetwa :)

  80. qwerr
    14 listopada 2008 at 14:55 Odpowiedz

    A jakie drożdże te sypkie dr oetkera czy swieze ?

  81. ula
    20 listopada 2008 at 19:35 Odpowiedz

    uczę się jak wyjdzie4 napiszę

  82. wielokrotny
    23 stycznia 2009 at 13:01 Odpowiedz

    robiłem różne ciasta i wiem że nie wszystko każdemu wyjdzie tak samo bo to zależy od szeregu błędów popełnianych przez wykonawców. Przepis jest oki ale trzeba by dodać pare szczegółów których ja nie podam bo to jest moja słodka tajemnica. Prawdą jest to że można rozrabiać ciasto z samą wodą i to tyle ode mnie.

  83. czarnulka30
    31 stycznia 2009 at 18:58 Odpowiedz

    ja równiez pizze robie na wodzie bez dodatku mleka ciasto jest przepyszne palce lizac

  84. ello
    2 lutego 2009 at 11:54 Odpowiedz

    jak długo piec

  85. sala
    5 lutego 2009 at 15:47 Odpowiedz

    Cienkie fuj ciasto!

  86. barek
    9 lutego 2009 at 16:55 Odpowiedz

    ciasto dobre najlepsze mi wychodzi z samym serem

  87. franiu
    22 lutego 2009 at 18:00 Odpowiedz

    20 do 25 minut ile kto lubi sobie nawali na pizze pozdro

  88. Legion
    28 lutego 2009 at 12:34 Odpowiedz

    ja mam stary piecyk gazowy i najlepsze ciasto mi się piecze na 290 stopni przez 10 minut pycha :)

  89. bladykris
    2 marca 2009 at 16:18 Odpowiedz

    mniam

  90. sania
    2 marca 2009 at 18:16 Odpowiedz

    czy mozna to zamrozic?

  91. Ola
    14 kwietnia 2009 at 18:15 Odpowiedz

    Ja mam pytanie, kiedy się daje sos i dodatki ( ser, pieczarki itp.) Bo nie wiem czy na takie surowe czy trzeba to jakoś delikatnie przypiec?

  92. smigl
    16 kwietnia 2009 at 16:04 Odpowiedz

    jak narazie jest ok, wyrobione, posmarowane przecierem, z dodatkami i leży w piekarniku lekko wcześniej nagrzanym(bo w domu chłodno było, a tam lekkie ciepełko sie utrzymuje)i wciąż rośnie!!!
    już niemoge się doczekać…

  93. smigl
    16 kwietnia 2009 at 20:35 Odpowiedz

    kto chce odkupić 2/4 pizzy?
    z tatą nie daliśmy rady, wyszła 2 centymetrowa blacha, pyszna, i to nawet z mniejszej ilości składników niż w przepisie…polecam!!!

  94. smigl
    16 kwietnia 2009 at 20:37 Odpowiedz

    a tak nawiasem to posmarowałem blache i pizze oliwą, a drożdże świetnie się rozpuszczają w tej wodzie z mlekiem, nie trzeba rozdrabniać:)
    SMACZNEGO!!!

  95. smigl
    16 kwietnia 2009 at 20:43 Odpowiedz

    jakby ktoś pytał to
    PIEKŁEM w ok 200 °C przez 15 min:)

  96. lomaty
    19 kwietnia 2009 at 14:00 Odpowiedz

    pomocy, bo jak ja zawsze robilem pizze to mi taka wyschnieta wychodzila, czy to zalezy od piekarnika?

  97. wali
    19 kwietnia 2009 at 17:28 Odpowiedz

    olu, dodatki dodajesz na rozwalkowane surowe ciasto najpierw sos pomidorowy no a potem kto co lubi…

  98. misiald
    23 czerwca 2009 at 20:39 Odpowiedz

    Pizza lepsza niz z jakiejkolwiek pizzeri;D
    Ciasto ładnie rośnie, nie jest za such, ani za mokre – tylko proponuje aby ciasto grubiej rozwałkować;D
    Mmm palce lizać;D

  99. agniesia1987
    27 czerwca 2009 at 19:13 Odpowiedz

    zajefajna pizza pierwszy raz robilam i mi wyszla :-) super przepis

  100. marta
    13 lipca 2009 at 17:39 Odpowiedz

    najlepszy przepis na ciasto jaki znam!!

  101. Zielona
    5 sierpnia 2009 at 14:10 Odpowiedz

    Moim celem było zrobienie sobie obiadu, wzięłam więc ten przepis, lecz każdego składnika część 1/2.
    Oczywiście zapomniałam, że drożdże też trzeba na pół, i ciasto wyszło mi mega puszyste ;O
    Jak wyciągnę z piekarnika napiszę jaki efekt.

  102. Zielona
    5 sierpnia 2009 at 14:29 Odpowiedz

    wyszło PRZEPYSZNE! ;)

  103. kraftmag UK
    14 sierpnia 2009 at 00:41 Odpowiedz

    Super… zrobilem odrazu na 4 porcje i dodalem 20 gram wiecej drozdzu i poprostu wychodzila mijak chcialem… na grubo na cienko,…. chrubka i puszysta… super:D trzeba sie pobawic ale ta receptura daje najlepsze wskazowki zeby robic wlasne ciacho .. Pozdrawiam i smacznego :)

  104. kurczaczek
    11 września 2009 at 18:18 Odpowiedz

    ciasto pycha :)) urosło super nic dodać nic ująć po prostu ekstra polecam

  105. pizza na allegro
    20 września 2009 at 17:21 Odpowiedz

    Widziałem kiedyś na allegro przepis na pizze ciasto sos ponoć sprawdzony z jakiejś pizzeri – wyglądała apetycznie.

  106. kasia
    22 września 2009 at 15:23 Odpowiedz

    ja podpiekam ciasto najpierw a potem kładę składniki. Nic się nie psuje w cieście a pizza wychodzi mniam mniam…mąż mówi, że lepsza niz w pizzerii moze dlatego, ze mam w piekarniku funkcje \”pizza\” :)

  107. odradzam
    6 października 2009 at 12:50 Odpowiedz

    ciasto robi się z mąki+wody+drożdży+drobiny cukru, dopiero po wyrośnięciu (do którego nie potrzeba soli czy oliwy.z.o) można myśleć o dodawaniu czegokolwiek

    co za pomysł z dodawaniem mleka? każdy, kto ma chociaż blade pojęcie o tym, czym są te grzyby nie będzie \”hodował\” ich na tych składnikach

  108. zohan
    6 listopada 2009 at 21:10 Odpowiedz

    a ja tam robie zawsze z mlekiem, smak prawdziwego drożdzowego ciasta, polecam

  109. ziomal
    19 listopada 2009 at 18:22 Odpowiedz

    dzisiaj spróbuje z mięchem

  110. Mateusz :)
    2 grudnia 2009 at 16:55 Odpowiedz

    Wszystko ok smaczna i piękna polecam!

  111. jogi
    8 grudnia 2009 at 11:35 Odpowiedz

    sprubujemy

  112. barbarita
    30 grudnia 2009 at 22:37 Odpowiedz

    a co z bazylią,oregano,tymiankiem ?

  113. Gall Anonim
    18 stycznia 2010 at 15:30 Odpowiedz

    do czego te przyprawy
    pizza to sos i inne dodatki a nie same ciasto
    wy dekle

  114. Gall Anonim
    18 stycznia 2010 at 15:32 Odpowiedz

    super te ciasto ale bez dodatków to takie sobie

  115. marcelina
    20 stycznia 2010 at 18:38 Odpowiedz

    super

  116. mama
    19 lutego 2010 at 09:09 Odpowiedz

    Bardzo dobra pizza.Polecam.

  117. dekada z gór
    6 marca 2010 at 15:41 Odpowiedz

    piecze sie wyciagne to zobacze : ) ale ciasto ladnie uroslo

  118. mamuha
    9 marca 2010 at 18:05 Odpowiedz

    wszystko zobaczymy dopiero robimy 8-)

  119. Mysz M.A.
    2 kwietnia 2010 at 18:03 Odpowiedz

    ja sprubuję zrobić

  120. Ania
    5 kwietnia 2010 at 20:45 Odpowiedz

    mi nie bradzo wyrosło:( obeszłam się smakiem:(

  121. vi1973 i Słońce
    19 kwietnia 2010 at 20:40 Odpowiedz

    Wyrosło piękne, puszyste. Teraz pieczemy pizzę oczywiście hawajską :) Za pół godzinki napiszemy jak smakuje.

  122. vi1973 i Słońce
    19 kwietnia 2010 at 21:19 Odpowiedz

    Rozwałkowałam naprawdę cieniutko, bo takie lubię. Do piekarnika na sam dół włożyłam naczynie żaroodporne z wodą. Dodałam troszkę więcej droż∂ży (35 a nie 30). Wyszło super, ale nie na całą piekarnikową blachę, tylko na dwie formy. Zresztą zobaczycie po rozwałkowaniu do czego włożyć.
    Zapisuję ten przepis w naszym zielonym zeszycie:) sprawdzonych przepisów, a to znaczy że jest super!
    Smacznego wszystkim
    ps. na ciasto, po rozwałkowaniu dałam niewiele ketchupu i pokrojone suszone pomidory z zalewy olejowej. myślę, że do każdej pizzy pasują.

  123. fryx
    9 maja 2010 at 19:21 Odpowiedz

    ta pizza jest bleeeeee!! nie polecam bo jest naprawde straszna!

  124. KLOS153
    27 maja 2010 at 16:52 Odpowiedz

    BON APPETIT

  125. a
    20 lipca 2010 at 13:56 Odpowiedz

    Akurat rośnie mi ciast, ale nie wiem czy wyjdzie dobre bo lepiło mi się do rąk nawet po dodaniu większej ilości mąki.:p

  126. Agnieszka
    6 sierpnia 2010 at 12:04 Odpowiedz

    czekam aż ciasto mi wyrośnie :) jak narazie przepis bardzo pozytywny:) zobaczymy co bedzie pozniej :)
    pozdrawiam :*

  127. czarna23
    11 sierpnia 2010 at 19:28 Odpowiedz

    mam zamiar ją robić …:)

  128. JA
    9 listopada 2010 at 17:15 Odpowiedz

    WYSZŁA SUPER.
    PUSZYSTA I PYSZNA .
    POLECAM .

  129. dekada z
    6 stycznia 2011 at 14:58 Odpowiedz

    ty mysz ma spróbuję to przez ó zamknięte

  130. ewa
    24 stycznia 2011 at 10:14 Odpowiedz

    ide kupic drozdze…….:)

  131. AGA
    19 lutego 2011 at 22:43 Odpowiedz

    ciasto jest przepyszne na surowe ciasto nakladam przecier pom wymieszany z keczupem na to pokrojone i uduszone na patelni pieczarki kawalki swiezej papryki na to dobra wedlinke i na wierzch duzo duzo sera starkowanego i do pierarnika jest rewelacja

  132. zonk
    18 lipca 2011 at 13:26 Odpowiedz

    30g świeżych drożdży to 7g drożdży suszonych

  133. kalina
    23 lipca 2011 at 20:25 Odpowiedz

    rewelacja, ciasto pięknie wyrosło, puszyste, idealny przepis, tego szukałam

  134. olinka
    13 sierpnia 2011 at 19:32 Odpowiedz

    Super przepis pyszna pizza palce lizac:)

  135. tina
    19 października 2011 at 23:46 Odpowiedz

    a ile sie to piecze

  136. poszukiwacz
    25 października 2011 at 11:42 Odpowiedz

    czy próbował ktoś przechowywać to ciasto w warunkach chłodniczych i wypiekać po jakimś czasie?

  137. nats
    25 listopada 2011 at 17:26 Odpowiedz

    właśnie ją konstruuje.

  138. Rose
    2 grudnia 2011 at 19:54 Odpowiedz

    Właśnie ją pałaszujemy, ciasto naprawdę rewelacja. Pizza trochę się przypaliła, myślę, że w 180 stopniach 20 minut jest akurat

  139. Chris
    12 grudnia 2011 at 19:40 Odpowiedz

    Swietny przepis. Wytestowalem ich wiele ale ten naprawde godny uznania. Serdecznie polecem.

  140. andzia
    7 marca 2012 at 14:58 Odpowiedz

    no ja dopiero wyrobiłam zobaczymy jakie wyjdzie dam potem znać wam

  141. fenix
    30 marca 2012 at 19:28 Odpowiedz

    Nie umiem gotowac,nie mam doswiadczenia w kuchni,zrobilem wedlug przepisu wyszlo superr ,widok mojej ukochanej zajadajacej pizunie ….bezcenne.

  142. Danek
    16 kwietnia 2012 at 21:08 Odpowiedz

    Ten przepis jest na ile porcji ???

  143. miarara
    22 kwietnia 2012 at 13:49 Odpowiedz

    pyszota.Ja lubię spieczoną i wyszła chrupiąca puszysta i lepsza niż w pizzeriach

  144. Patryk
    8 maja 2012 at 21:38 Odpowiedz

    Świetne wyszło!

  145. marta
    17 maja 2012 at 14:48 Odpowiedz

    Właśnie zagniotłam ciasto ;) zobaczymy jak wyjdzie ;)

  146. aga
    19 lipca 2012 at 16:33 Odpowiedz

    A co ze skladnikami na pizze, grzyby ser itp?
    Dac je od razu z ciastem do piekarnika, czy jak upieke samo ciasto…..???

  147. Edyta
    25 lipca 2012 at 20:36 Odpowiedz

    Wlasnie zrobilam-Przepis godny polecenia

  148. kris
    15 października 2012 at 20:14 Odpowiedz

    ludzie jak weszliście na ten przepis nie szukajcie wiecej rewelacja !!!! nie ma lepszego POLECAM

  149. ola31311
    1 listopada 2012 at 09:35 Odpowiedz

    nie wiem bo nie robilam

  150. gość
    2 listopada 2012 at 19:23 Odpowiedz

    Na jak dużą blaszkę jest ten przepis???

  151. Kicajki
    25 stycznia 2013 at 13:09 Odpowiedz

    Zobaczymy co wyjdzie. Ciacho zagniecione i w piekarniku.

  152. wojtek
    26 stycznia 2013 at 21:16 Odpowiedz

    kiedy dodac bazylie piprz i oregano

  153. paniczboski
    5 kwietnia 2013 at 15:00 Odpowiedz

    niezły ten pszepis

  154. paniczboski
    5 kwietnia 2013 at 17:06 Odpowiedz

    dobra pizza

  155. magsa
    14 kwietnia 2013 at 10:40 Odpowiedz

    dla mnie ciasto zbyt kruche

  156. Casandra
    11 maja 2013 at 14:18 Odpowiedz

    Dramat. Ciasto twarde trzeba było dodać sporo wody. Po godzinie nadawała się do spożycia.Jak cholewka i tak

  157. PitongTraceur
    21 maja 2013 at 18:38 Odpowiedz

    Co do komentarzy \”ciasto zbyt kruche\”, \”zbyt twarde\”, \”trzeba było dolać wody\” – najwyraźniej mam jakąś inną mąkę i wodę, bo ja zawsze muszę dosypać mąki, a używam tego przepisu od dłuższego czasu. Co do twardości – ciasto na pizzę ma być sprężyste. Na tyle, by chwytając za jeden skraj rozwałkowanego ciasta nie rozrywało się.

  158. agnwys
    17 maja 2014 at 13:39 Odpowiedz

    Ciasto jest ok w\\g podanych proporcji mi wyszło dobre,a co do wielkości blachy to mi wyszły dwa okrągłe placki o średnicy ok.36 cm

Zostaw komentarz.

*