Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Dressing miodowy do sałatki

Dressing miodowy do sałatki

Placuszki z ryby po tajsku

Placuszki z ryby po tajsku

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Zupa ogórkowa z bazylią

Zupa ogórkowa z bazylią

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Szarlotka z masą budyniową

Szarlotka z masą budyniową

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

Gazpacho najlepiej smakuje późnym latem, kiedy dostępne są dojrzałe w słońcu pomidory. Danie prosto z Andaluzji, które pomaga walczyć z upałami.

[caption id="attachment_209543" align="aligncenter" width="667"] closeup of a ceramic bowl with homemade spanish gazpacho on a rustic wooden table[/caption]

składniki:

  • 3/4 kg pomidorów
  • 2 czerwone papryki
  • mały ogórek
  • czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • łyżka listków bazylii
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • łyżka oliwy
  • 4 łyżki octu winnego
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

ZOBACZ WYKONANIE >>>

loading...