Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Niebieski krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

Niebieski krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

LODY DOMOWE z banana i kawy

LODY DOMOWE z banana i kawy

LODY DOMOWE  z gotowanych buraków (idealne dla dzieci)

LODY DOMOWE z gotowanych buraków (idealne dla dzieci)

Sos do lodów o smaku NUTELLI!

Sos do lodów o smaku NUTELLI!

DESER ŚMIETANKOWY w 5 minut

DESER ŚMIETANKOWY w 5 minut

5 najlepszych przepisów na KREWETKI

5 najlepszych przepisów na KREWETKI

Sos limonkowo-czosnkowy

Sos limonkowo-czosnkowy

Pieczone udka z kurczaka z ziemniakami i pomidorkami cherry

Pieczone udka z kurczaka z ziemniakami i pomidorkami cherry

Ciasteczka serowo- cynamonowe- tylko 4 składniki

Ciasteczka serowo- cynamonowe- tylko 4 składniki

KOMPOT DO OBIADU- jabłka plus cynamon i porzeczki

KOMPOT DO OBIADU- jabłka plus cynamon i porzeczki

Cinnamon rolls- najprostszy przepis na cynamonowe ślimaczki

Cinnamon rolls- najprostszy przepis na cynamonowe ślimaczki

RISOTTO Z CUKINIĄ i parmezanem

RISOTTO Z CUKINIĄ i parmezanem

ZUPA SZCZAWIOWA z grzankami

ZUPA SZCZAWIOWA z grzankami

FRYTKI BELGIJSKIE z rozmarynem i solą morską

FRYTKI BELGIJSKIE z rozmarynem i solą morską

Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-ketchupowym

Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-ketchupowym

Jak perfekcyjnie ugotować FASOLĘ?

Jak perfekcyjnie ugotować FASOLĘ?

Risotto z kurczakiem, grzybami i permezanem

Pełnowartościowy obiad z kurczakiem, ryżem, parmezanem i grzybami. 

składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 250 g grzybów np. kurek, prawdziwków
  • sól, pieprz
  • 1 szkl. ryżu
  • masło
  • parmezan

przyrządzanie:

  • Kurczaka nacieramy solą, czosnkiem, a następnie kroimy na nieduże kawałki.
  • Smażymy na tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę.
  • Podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem.
  • Gdy mięso jest miękkie, dodajemy podsmażone na maśle grzyby, a następnie szklankę ryżu.
  • Całość mieszamy, solimy oraz zalewamy szklanką wody i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
  • Gdy ryż wchłonie wodę, dodajemy nieco majeranku oraz uzupełniamy kolejną, niepełną szklanką wody i zostawiamy na ogniu pod przykryciem.
  • Po kilku minutach potrawa powinna być gotowa. Podajemy w miseczkach, posypujemy parmezanem.