Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Chleb razowy na zakwasie

Chleb razowy na zakwasie

Tort Sachera

Tort Sachera

Kurczak teriyaki

Kurczak teriyaki

Łosoś w sosie cytrynowym

Łosoś w sosie cytrynowym

Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

Makaron penne zapiekany ze szpinakiem

Makaron penne zapiekany ze szpinakiem

Bakłażan zapiekany z kozim serem

Bakłażan zapiekany z kozim serem

Serduszkowe ciasteczka przekładane kremem waniliowym

Serduszkowe ciasteczka przekładane kremem waniliowym

Kwiatek z jajka sadzonego i warzyw

Kwiatek z jajka sadzonego i warzyw

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Tradycyjna japońska zupa MISO

Tradycyjna japońska zupa MISO

Perfekcyjny stek z polędwicy wołowej

Perfekcyjny stek z polędwicy wołowej

Purée z koperkiem

Purée z koperkiem

Domowe lody z nutellą

Domowe lody z nutellą

Sałatka z awokado i szpinakiem

Sałatka z awokado i szpinakiem

Owsianka z owocami sezonowymi

Owsianka z owocami sezonowymi

Sałatka ananasowa

Efektowna sałatka w najbardziej naturalnym "naczyniu"

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:
1 dojrzały ananas
10 owoców ciemnego winogrona
2 mandarynki
kilka rodzynek

przyrządzanie:

Ananasa dokładnie umyć i przekroić na pół po długości. Delikatnie, aby nie uszkodzić skórki, wyciąć miąższ. Miąższ pokroić w kostkę, winogrona na połówki. Dodać podzielone na cząstki mandarynki. Wszytkie owoce wymieszać i nakładać do wydrążonych połówek ananasa. Ozdobić na wierzu rodzynkami.

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. xyz
    28 czerwca 2007 at 20:41 Odpowiedz

    napewno pyszne ,ale ja by dodała trochę świeżej mięty i napewno będzie smakowało super

Zostaw komentarz.

*