Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

OCET BALSAMICZNY o smaku truskawkowym

OCET BALSAMICZNY o smaku truskawkowym

Koktajl z kiwi, mięty, mleka ryżowego i nasion chia

Koktajl z kiwi, mięty, mleka ryżowego i nasion chia

Krewetki z rozmarynem w sosie cebulowym

Krewetki z rozmarynem w sosie cebulowym

Ekspresowa sałatka ze szpinakiem, marchewką i kukurydzą

Ekspresowa sałatka ze szpinakiem, marchewką i kukurydzą

Sprawdzony przepis na DOMOWE KOPYTKA!

Sprawdzony przepis na DOMOWE KOPYTKA!

Białe szparagi z jajkiem

Białe szparagi z jajkiem

ZDROWE ŚNIADANIE w 5 minut!

ZDROWE ŚNIADANIE w 5 minut!

Dietetyczny sok z marchwi i selera naciowego

Dietetyczny sok z marchwi i selera naciowego

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

KAWA PIERNIKOWA

KAWA PIERNIKOWA

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Chlebek kukurydziany

Chlebek kukurydziany

Hiszpańskie churros

Hiszpańskie churros

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Sałatka z awokado i mozzarelii

Wzbogacona o awokado i oliwki wersja sałatki caprese

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:
2 kule mozzarelli
1 dojrzałe awokado
4 pomidory
20 czarnych oliwek
2 ząbki czosnku|
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu z biełego wina
sól, pieprz
kilka liści bazylii do dekoracji

przyrządzanie:

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skóry, skropić sokiem z cytryny. Mozzarellę odsączyć, a następnie pokroić na cienkie plastry, podobnie jak pomidory. Awokado również pokroić w plasterki. Układać na przemian, posypać oliwkami. Ząbki czosnku, oliwę, ocet i sól zmiksować. Sosem polać sałatkę, ozdobić listkami bazylii, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Podawać natychmiast.

loading...