Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

7 produktów spożywczych, po które powinniście sięgać każdego dnia!

7 produktów spożywczych, po które powinniście sięgać każdego dnia!

Najlepsza glazura do kurczaka!

Najlepsza glazura do kurczaka!

Pieczone bakłażany z mozarellą

Pieczone bakłażany z mozarellą

Domowe mleko owsiane

Domowe mleko owsiane

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś.Część II

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś.Część II

Słodki koktajl z winogron

Słodki koktajl z winogron

Serniczek na zimno z truskawkami

Serniczek na zimno z truskawkami

5 sposobów na orzeźwienie!

5 sposobów na orzeźwienie!

Letni koktajl z mango i banana

Letni koktajl z mango i banana

Domowy kisiel

Domowy kisiel

Wegański pasztet z fasoli

Wegański pasztet z fasoli

Kuleczki kokosowe fit

Kuleczki kokosowe fit

ŻARCIE NA KÓŁKACH już w ten weekend pod Stadionem Narodowym!

ŻARCIE NA KÓŁKACH już w ten weekend pod Stadionem Narodowym!

Kotleciki ziemniaczane z ziołami

Kotleciki ziemniaczane z ziołami

Rożki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem

Rożki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem

Egzotyczne OWOCE, które powinniście spróbować!

Egzotyczne OWOCE, które powinniście spróbować!

Sałatka z awokado i mozzarelii

Wzbogacona o awokado i oliwki wersja sałatki caprese

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:
2 kule mozzarelli
1 dojrzałe awokado
4 pomidory
20 czarnych oliwek
2 ząbki czosnku|
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu z biełego wina
sól, pieprz
kilka liści bazylii do dekoracji

przyrządzanie:

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skóry, skropić sokiem z cytryny. Mozzarellę odsączyć, a następnie pokroić na cienkie plastry, podobnie jak pomidory. Awokado również pokroić w plasterki. Układać na przemian, posypać oliwkami. Ząbki czosnku, oliwę, ocet i sól zmiksować. Sosem polać sałatkę, ozdobić listkami bazylii, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Podawać natychmiast.

loading...

Podobne artykuły

5 Komentarzy

  1. basia
    19 kwietnia 2008 at 20:47 Odpowiedz

    bardzo dobra

  2. :)
    9 listopada 2008 at 20:14 Odpowiedz

    świetny przepis, dzięki

  3. jola
    7 grudnia 2008 at 17:15 Odpowiedz

    świetne

  4. florentyna
    30 maja 2010 at 10:42 Odpowiedz

    W Afryce pol. na awokado mowia maslo dla ubogich,smaruje sie nim chleb,posolic i popieprzyc b. dobre.Gdy nie mam nic w domu to na sniadanie smaruje chleb z awokado b.pozywne.

  5. prima
    3 maja 2011 at 18:56 Odpowiedz

    mi wyszło extra

Zostaw komentarz.

*