Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Pyszna i prosta zupa serowa

Pyszna i prosta zupa serowa

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Pieczone słodkie ziemniaki

Pieczone słodkie ziemniaki

Kremowa zupa paprykowa

Kremowa zupa paprykowa

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Chrupiący deser z jabłek

Chrupiący deser z jabłek

Krem z brokułów z serem pleśniowym

Krem z brokułów z serem pleśniowym

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

Domowa nalewka z jabłek

Domowa nalewka z jabłek

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Bagietki idealne

Bagietki idealne

Sałatka z awokado i mozzarelii

Wzbogacona o awokado i oliwki wersja sałatki caprese

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:
2 kule mozzarelli
1 dojrzałe awokado
4 pomidory
20 czarnych oliwek
2 ząbki czosnku|
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu z biełego wina
sól, pieprz
kilka liści bazylii do dekoracji

przyrządzanie:

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skóry, skropić sokiem z cytryny. Mozzarellę odsączyć, a następnie pokroić na cienkie plastry, podobnie jak pomidory. Awokado również pokroić w plasterki. Układać na przemian, posypać oliwkami. Ząbki czosnku, oliwę, ocet i sól zmiksować. Sosem polać sałatkę, ozdobić listkami bazylii, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Podawać natychmiast.

Podobne artykuły

5 Komentarzy

  1. basia
    19 kwietnia 2008 at 20:47 Odpowiedz

    bardzo dobra

  2. :)
    9 listopada 2008 at 20:14 Odpowiedz

    świetny przepis, dzięki

  3. jola
    7 grudnia 2008 at 17:15 Odpowiedz

    świetne

  4. florentyna
    30 maja 2010 at 10:42 Odpowiedz

    W Afryce pol. na awokado mowia maslo dla ubogich,smaruje sie nim chleb,posolic i popieprzyc b. dobre.Gdy nie mam nic w domu to na sniadanie smaruje chleb z awokado b.pozywne.

  5. prima
    3 maja 2011 at 18:56 Odpowiedz

    mi wyszło extra

Zostaw komentarz.

*