Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Domowa babka makowa z lukrem

Domowa babka makowa z lukrem

Superfoods – co to jest i jakie ma zalety?

Superfoods – co to jest i jakie ma zalety?

Koktajl z arbuza i czerwonych porzeczek

Koktajl z arbuza i czerwonych porzeczek

Jak sprzątać w kuchni – 10 sprytnych sposobów

Jak sprzątać w kuchni – 10 sprytnych sposobów

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Sałatka z czerwonej kapusty i zielonych warzyw

Truskawkowy shake w wersji FIT

Truskawkowy shake w wersji FIT

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

11 niesamowitych pomysłów na wykorzystanie odpadków kuchennych

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Produkty spożywcze, które niekorzystnie wpływają na nasze włosy

Pomysł na słodkie śniadanie: domowe gofry!

Pomysł na słodkie śniadanie: domowe gofry!

8 pomysłów na drugie śniadanie, które możesz zabrać do pracy!

8 pomysłów na drugie śniadanie, które możesz zabrać do pracy!

Brukselka – dlaczego powinniśmy ją jeść?

Brukselka – dlaczego powinniśmy ją jeść?

Zupa krem z pieczarek i ziemniaków

Zupa krem z pieczarek i ziemniaków

12 sprytnych rozwiązań dla ciasnej kuchni

12 sprytnych rozwiązań dla ciasnej kuchni

Diabelskie jajka, czyli jajka na ostro!

Diabelskie jajka, czyli jajka na ostro!

Muffiny na słono – jajeczne babeczki ze szpinakiem!

Muffiny na słono – jajeczne babeczki ze szpinakiem!

5 produktów spożywczych, które zwiększają apetyt!

5 produktów spożywczych, które zwiększają apetyt!

Sałatka z kiełkami słonecznika

Orzeźwiająca i mało kaloryczna sałatka, bogata w składniki odżywcze

czas: 10 minut

liczba porcji: 4

składniki:

100 g kiełków słonecznikowych
puszka kukurydzy
2 pomidory
3 korniszony
2 cebulki dymki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz

przyrządzanie:

Kiełki dokładnie opłukać i wysuszyć. Kukurydzę odsączyć. Pomidory pokroić w dużą kostkę. Ogórki i cebulkę posiekać dość drobno. Składniki wymieszać z sosem z jogurtu i mojonezu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

uwagi:
Tej sałatki nie należy raczej zbyt długo przechowywać

Podobne artykuły

6 Komentarzy

  1. justa
    1 kwietnia 2006 at 19:57 Odpowiedz

    Bardzo smaczna sałatka. Zamiast korniszonów dałam świeże ogórki. W drugiej opcji dałam jeszcze jajko na twardo.

  2. stysia
    29 lutego 2008 at 14:46 Odpowiedz

    sałatka ze świeżym ogórkiem i bez majonezu naprawdę smaczna, chyba bardziej orzeźwiająca niż z majonezem:) polecam;]

  3. aga
    25 lutego 2009 at 23:06 Odpowiedz

    nie powinno łączyć się pomidorów ze świeżymi ogórkami! ale sałatka ok!

  4. nika
    8 maja 2009 at 14:49 Odpowiedz

    Sałatka pycha! Ale ja dodałam kiełki rzodkiewki!!

  5. Andy
    8 maja 2010 at 08:53 Odpowiedz

    Dodałem korniszony czyli ogórki w occie, mniej kukurydzy, dwa ogórki i czerwona cebule połowę, jogurtu minimalnie, pewnie dlatego ze dostępna w handlu porcja jest niewielka, rewelacja

  6. PROROCK
    27 sierpnia 2011 at 18:07 Odpowiedz

    @aga hahaha nie powinno to sie ogladac oglupiajacej telewizji i powtarzac babcinych zabobonow!

Zostaw komentarz.

*