Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Sałatka z kiełkami słonecznika

Orzeźwiająca i mało kaloryczna sałatka, bogata w składniki odżywcze

czas: 10 minut

liczba porcji: 4

składniki:

100 g kiełków słonecznikowych
puszka kukurydzy
2 pomidory
3 korniszony
2 cebulki dymki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz

przyrządzanie:

Kiełki dokładnie opłukać i wysuszyć. Kukurydzę odsączyć. Pomidory pokroić w dużą kostkę. Ogórki i cebulkę posiekać dość drobno. Składniki wymieszać z sosem z jogurtu i mojonezu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

uwagi:
Tej sałatki nie należy raczej zbyt długo przechowywać

Podobne artykuły

6 Komentarzy

  1. justa
    1 kwietnia 2006 at 19:57 Odpowiedz

    Bardzo smaczna sałatka. Zamiast korniszonów dałam świeże ogórki. W drugiej opcji dałam jeszcze jajko na twardo.

  2. stysia
    29 lutego 2008 at 14:46 Odpowiedz

    sałatka ze świeżym ogórkiem i bez majonezu naprawdę smaczna, chyba bardziej orzeźwiająca niż z majonezem:) polecam;]

  3. aga
    25 lutego 2009 at 23:06 Odpowiedz

    nie powinno łączyć się pomidorów ze świeżymi ogórkami! ale sałatka ok!

  4. nika
    8 maja 2009 at 14:49 Odpowiedz

    Sałatka pycha! Ale ja dodałam kiełki rzodkiewki!!

  5. Andy
    8 maja 2010 at 08:53 Odpowiedz

    Dodałem korniszony czyli ogórki w occie, mniej kukurydzy, dwa ogórki i czerwona cebule połowę, jogurtu minimalnie, pewnie dlatego ze dostępna w handlu porcja jest niewielka, rewelacja

  6. PROROCK
    27 sierpnia 2011 at 18:07 Odpowiedz

    @aga hahaha nie powinno to sie ogladac oglupiajacej telewizji i powtarzac babcinych zabobonow!

Zostaw komentarz.

*