Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Sałatka z selera i szynki

Ta prosta do przyrządzenia sałatka popularna jest w całej Francji

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 duży seler (ok. 400 g)
1 łyżka kaparów
200 g gotowanej szynki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy z Dijon
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

przyrządzanie:

Selera i szynkę zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać posiekane kapary. Wymieszać z sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu, musztardy. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzoną. 

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. blanzy
    1 września 2010 at 11:43 Odpowiedz

    mieszkalam dlugo w Burgundi i nie spotkalam sie z ta salata,zrobilam i jest b.dobra

Zostaw komentarz.

*