Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Panna Cotta z mango

Panna Cotta z mango

Kurczak Krzysztofa Kolumba

Kurczak Krzysztofa Kolumba

Sałatka ze szpinakiem, camembertem i orzeszkami pinii

Sałatka ze szpinakiem, camembertem i orzeszkami pinii

Spaghetti z szynką i pieczarkami

Spaghetti z szynką i pieczarkami

Super pomysł na smaczną i sytą włoską kanapkę!

Super pomysł na smaczną i sytą włoską kanapkę!

Surówka z marchewki i jabłka

Surówka z marchewki i jabłka

Kuleczki mięsne z warzywami

Kuleczki mięsne z warzywami

Owsianka na mleku z miodem i borówkami

Owsianka na mleku z miodem i borówkami

Staropolskie zrazy wieprzowe

Staropolskie zrazy wieprzowe

Ryż smażony z jajkiem i kurczakiem

Ryż smażony z jajkiem i kurczakiem

Kruche ciasteczka z mielonymi migdałami

Kruche ciasteczka z mielonymi migdałami

Faszerowana papryka z oliwkami

Faszerowana papryka z oliwkami

Domowa prażona cebulka

Domowa prażona cebulka

Pieczona pierś z indyka

Pieczona pierś z indyka

Domowy sok pomidorowy

Domowy sok pomidorowy

WARSZAWSKI SMAK “SŁODKI” vol.2 już w tę sobotę!

WARSZAWSKI SMAK “SŁODKI” vol.2 już w tę sobotę!

Sałatka z selera i szynki

Ta prosta do przyrządzenia sałatka popularna jest w całej Francji

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 duży seler (ok. 400 g)
1 łyżka kaparów
200 g gotowanej szynki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy z Dijon
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

przyrządzanie:

Selera i szynkę zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać posiekane kapary. Wymieszać z sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu, musztardy. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzoną. 

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. blanzy
    1 września 2010 at 11:43 Odpowiedz

    mieszkalam dlugo w Burgundi i nie spotkalam sie z ta salata,zrobilam i jest b.dobra

Zostaw komentarz.

*