Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

PIEROGI Z RABARBAREM

PIEROGI Z RABARBAREM

Kokosowy sernik z polewą malinową

Kokosowy sernik z polewą malinową

Tradycyjny strudel z jabłkami

Tradycyjny strudel z jabłkami

SERNIK KOKOSOWY Z JAGODAMI

SERNIK KOKOSOWY Z JAGODAMI

Sałatkowa bomba witaminowa

Sałatkowa bomba witaminowa

12 wspaniałych pomysłów na OWOCE

12 wspaniałych pomysłów na OWOCE

Grzanki z serem i szparagami

Grzanki z serem i szparagami

Hiszpańskie danie jednogarnkowe: kaldereta z wołowiny

Hiszpańskie danie jednogarnkowe: kaldereta z wołowiny

DORSZ Z GRILLA

DORSZ Z GRILLA

Prosta sałatka z BOBEM I KALAREPĄ

Prosta sałatka z BOBEM I KALAREPĄ

12 pomysłów na porządek w lodówce

12 pomysłów na porządek w lodówce

Zapiekany dorsz z serem

Zapiekany dorsz z serem

Skrzydełka z kurczaka z sosem czosnkowym

Skrzydełka z kurczaka z sosem czosnkowym

Lekkie bezy z musem owocowym

Lekkie bezy z musem owocowym

Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ – klasyczny przepis

KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ – klasyczny przepis

Sałatka z selera i szynki

Ta prosta do przyrządzenia sałatka popularna jest w całej Francji

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 duży seler (ok. 400 g)
1 łyżka kaparów
200 g gotowanej szynki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy z Dijon
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

przyrządzanie:

Selera i szynkę zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać posiekane kapary. Wymieszać z sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu, musztardy. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzoną. 

loading...

Jeden komentarz

  1. blanzy
    1 września 2010 at 11:43 Odpowiedz

    mieszkalam dlugo w Burgundi i nie spotkalam sie z ta salata,zrobilam i jest b.dobra

Zostaw komentarz.

*