Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Soczysta sałatka z krewetek i pomarańczy

Soczysta sałatka z krewetek i pomarańczy

Drobiowy pasztet z brokułami i kalafiorem

Drobiowy pasztet z brokułami i kalafiorem

Koktajl z granatem i bananem

Koktajl z granatem i bananem

Zdrowe i lekkie śniadanie: Owoce i musli

Zdrowe i lekkie śniadanie: Owoce i musli

9 zdrowotnych korzyści płynących z jedzenia pomidorów!

9 zdrowotnych korzyści płynących z jedzenia pomidorów!

Precle – jak zrobić?

Precle – jak zrobić?

Pulpeciki w sosie pomidorowo-paprykowym

Pulpeciki w sosie pomidorowo-paprykowym

Włoskie gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą

Włoskie gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą

Słodki deser: japońskie dango

Słodki deser: japońskie dango

Risotto z buraczkami

Risotto z buraczkami

Krem z jabłek i tymianku

Krem z jabłek i tymianku

15 rzeczy, które możesz zrobić już teraz, aby Twoja kuchnia była zorganizowana

15 rzeczy, które możesz zrobić już teraz, aby Twoja kuchnia była zorganizowana

5 zaskakujących powodów, dla których powinniśmy jeść więcej gruszek!

5 zaskakujących powodów, dla których powinniśmy jeść więcej gruszek!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Hummus z pieczoną papryką

Hummus z pieczoną papryką

Puszysty omlet z warzywami

Puszysty omlet z warzywami

Sałatka z selera i szynki

Ta prosta do przyrządzenia sałatka popularna jest w całej Francji

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 duży seler (ok. 400 g)
1 łyżka kaparów
200 g gotowanej szynki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy z Dijon
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

przyrządzanie:

Selera i szynkę zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać posiekane kapary. Wymieszać z sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu, musztardy. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzoną. 

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. blanzy
    1 września 2010 at 11:43 Odpowiedz

    mieszkalam dlugo w Burgundi i nie spotkalam sie z ta salata,zrobilam i jest b.dobra

Zostaw komentarz.

*