Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Domowy sorbet malinowy

Domowy sorbet malinowy

Jak zrobić guacamole?

Jak zrobić guacamole?

Domowe lody brzoskwiniowe

Domowe lody brzoskwiniowe

Aromatyczny sos pieczarkowy do makaronu

Aromatyczny sos pieczarkowy do makaronu

Tosty francuskie

Tosty francuskie

Domowe bułeczki z cebulką

Domowe bułeczki z cebulką

Oczyść się na wiosnę! DETOX DRINK

Oczyść się na wiosnę! DETOX DRINK

Zupa łososiowa

Zupa łososiowa

Omlet na słodko z jagodami goji

Omlet na słodko z jagodami goji

Ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe

Ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe

Świeże liście szpinaku z pieczoną cukinią

Świeże liście szpinaku z pieczoną cukinią

Francuskie ślimaczki z sosem pomidorowym

Francuskie ślimaczki z sosem pomidorowym

Zupa dyniowa z grzankami

Zupa dyniowa z grzankami

Croque monsieur, czyli tost po francusku

Croque monsieur, czyli tost po francusku

Prażone orzechy nerkowca z sezamem

Prażone orzechy nerkowca z sezamem

Sałatka z selera i szynki

Ta prosta do przyrządzenia sałatka popularna jest w całej Francji

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 duży seler (ok. 400 g)
1 łyżka kaparów
200 g gotowanej szynki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy z Dijon
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

przyrządzanie:

Selera i szynkę zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać posiekane kapary. Wymieszać z sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu, musztardy. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzoną. 

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. blanzy
    1 września 2010 at 11:43 Odpowiedz

    mieszkalam dlugo w Burgundi i nie spotkalam sie z ta salata,zrobilam i jest b.dobra

Zostaw komentarz.

*