Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Kurczak chow mein

Kurczak chow mein

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

PIKANTNY SOS Z PAPRYKI do kanapek, mięsa

PIKANTNY SOS Z PAPRYKI do kanapek, mięsa

RACUCHY DROŻDŻOWE według EWY WACHOWICZ

RACUCHY DROŻDŻOWE według EWY WACHOWICZ

Bakłażany faszerowane pysznościami

Bakłażany faszerowane pysznościami

Makaron z sosem grzybowym i prażonymi migdałami

Makaron z sosem grzybowym i prażonymi migdałami

Zielony koktajl z płatkami jaglanymi, kiwi i jęczmieniem

Zielony koktajl z płatkami jaglanymi, kiwi i jęczmieniem

8 świetnych dań z BURAKIEM w roli głównej!

8 świetnych dań z BURAKIEM w roli głównej!

Babka jogurtowa z figami

Babka jogurtowa z figami

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

SYROP DYNIOWY do kawy, deserów

OCET BALSAMICZNY o smaku truskawkowym

OCET BALSAMICZNY o smaku truskawkowym

Koktajl z kiwi, mięty, mleka ryżowego i nasion chia

Koktajl z kiwi, mięty, mleka ryżowego i nasion chia

Krewetki z rozmarynem w sosie cebulowym

Krewetki z rozmarynem w sosie cebulowym

Ekspresowa sałatka ze szpinakiem, marchewką i kukurydzą

Ekspresowa sałatka ze szpinakiem, marchewką i kukurydzą

Sprawdzony przepis na DOMOWE KOPYTKA!

Sprawdzony przepis na DOMOWE KOPYTKA!

Sałatka z selera i szynki

Ta prosta do przyrządzenia sałatka popularna jest w całej Francji

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 duży seler (ok. 400 g)
1 łyżka kaparów
200 g gotowanej szynki
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy z Dijon
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

przyrządzanie:

Selera i szynkę zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać posiekane kapary. Wymieszać z sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu, musztardy. Dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzoną. 

loading...