Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

8 błędów, które prawdopodobnie popełniasz podczas gotowania

8 błędów, które prawdopodobnie popełniasz podczas gotowania

Makaron z pomidorami i owocami morza

Makaron z pomidorami i owocami morza

Letnia lemoniada z cytryną, miodem i kwiatami jadalnymi

Letnia lemoniada z cytryną, miodem i kwiatami jadalnymi

5 rzeczy, których nigdy nie powinno się robić zaraz po posiłku!

5 rzeczy, których nigdy nie powinno się robić zaraz po posiłku!

6 najbardziej nietypowych restauracji na świecie!

6 najbardziej nietypowych restauracji na świecie!

FIT deser szpinakowy!

FIT deser szpinakowy!

Lekka sałatka z cukinii – w sam raz na lato!

Lekka sałatka z cukinii – w sam raz na lato!

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

Bądź fit przez wakacje! Wygraj książkę kucharską “Koniec z cukrzycą i otyłością”

Bądź fit przez wakacje! Wygraj książkę kucharską “Koniec z cukrzycą i otyłością”

Risotto z krewetkami i szparagami

Risotto z krewetkami i szparagami

Naleśniki herbaciane z mascarpone i owocami leśnymi

Naleśniki herbaciane z mascarpone i owocami leśnymi

Deser w wersji FIT – mus z ananasa i brzoskwini

Deser w wersji FIT – mus z ananasa i brzoskwini

Pomysły na FIT śniadania!

Pomysły na FIT śniadania!

Orzeźwiająca ICE TEA ze śliwkami

Orzeźwiająca ICE TEA ze śliwkami

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Makaron z tuńczykiem, oliwkami i parmezanem

Sałatka z wędzonej ryby

Sałatka z wędzonej ryby

Doskonale nadająca się na przystawkę sałatka, która swój ciekawy smak zawdzięcza połączeniu wędzonej ryby ze słodką kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi.

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 1/2 kg wędzonej morskiej ryby (makrela, pikling itd.), puszka kukurydzy 1 nieduzy por 2-3 ogórki kiszone 2 czubate łyżki majonezu 1 łyżjka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do samku

przyrządzanie:

Rybę obrać ze skóry i oczyścić z ości. Rozdrobnić. Kukurydzę odsączyć, a pora i ogórki pokroić w drobną kostkę. Składniki połączyć. Dodać majonez oraz pietruszkę i przyprawy. Schłodzić w lodówce. Podawać z białym pieczywem.

uwagi:
Dla obniżenia zawartości kalorii dobrze jest użyć majonez wymieszany z jogurtem naturalnym.

Podobne artykuły

18 Komentarzy

  1. dawid
    18 stycznia 2006 at 10:25 Odpowiedz

    sałatka pyszna prosił bym o więcej przepisów z rybami wędzonymi:):):)

  2. Skorpion z fishera
    14 marca 2006 at 12:19 Odpowiedz

    Czy zamiast majonezu można dodać serek naturalny bieluch?

  3. Palce Lizać
    14 marca 2006 at 12:48 Odpowiedz

    tak, można ;)

  4. karolka
    25 października 2006 at 19:36 Odpowiedz

    napewno jest super smaczna

  5. weridiana
    12 kwietnia 2007 at 21:18 Odpowiedz

    mniam ja uwielbiam tez z ryba wędzoną:)a ta jest pyszna!

  6. xenia
    7 listopada 2007 at 16:22 Odpowiedz

    ta salatka najsmaczniejsza jest z dorszem wedzonym.

  7. edyta
    10 kwietnia 2008 at 19:14 Odpowiedz

    jest super

  8. krystyna
    16 czerwca 2009 at 21:43 Odpowiedz

    Podaję przepis na sałatkę z makreli,4 jajka w kostkę,1 cebula w kostkę,sól,pieprz i majonez.

  9. brown_suga
    18 grudnia 2009 at 09:44 Odpowiedz

    musi być dobra z wędzoną makrelą

  10. tigrrryska
    27 kwietnia 2010 at 15:02 Odpowiedz

    super

  11. amandaa
    9 listopada 2010 at 20:29 Odpowiedz

    znam ta salatke, jest super.ale podam rowniez salatka z ryby wedzonej jajka,ogorek ,cebula ziemniaki ,sol ,pieprz nac pietruszki ,majonez smacznego

  12. ROBSON
    11 lutego 2011 at 20:46 Odpowiedz

    JEST SPOKO SMACZEK

  13. smakosz
    2 maja 2011 at 18:57 Odpowiedz

    zrobiłam tą sałatkę była pyszna

  14. lolo
    11 listopada 2011 at 20:47 Odpowiedz

    phi.. a ja mam pstrąga i z niego właśnie przyrządzę sałatkę;))

  15. bella
    14 grudnia 2011 at 19:45 Odpowiedz

    Półtorej kilo ryby???? Na cztery porcje? To chyba jakaś pomyłka.

  16. monika
    21 października 2012 at 12:21 Odpowiedz

    ja robię podobną ale z mniejszą ilością ryby(1 makrela-wystarczy)i dodaję jajko na twardo:)

  17. dormisia
    13 grudnia 2012 at 06:58 Odpowiedz

    ja robiłam wędzoną makrele z cebulą drobno pokrojoną też jest npyszna

  18. ula
    2 marca 2013 at 19:57 Odpowiedz

    Dzisiaj zrobię sałatkę wg.przepisu Krystyny, już wiem,że będzie exstra…dziękuję

Zostaw komentarz.

*