Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

List z czekoladek? Tak, to jest możliwe!

List z czekoladek? Tak, to jest możliwe!

W najlepszej restauracji na świecie zjesz mrówki! Przegląd najdziwniejszych dań nowoczesnej kuchni

W najlepszej restauracji na świecie zjesz mrówki! Przegląd najdziwniejszych dań nowoczesnej kuchni

Bułka śniadaniowa z jajkiem

Bułka śniadaniowa z jajkiem

Falafel z ciecierzycy w 30 minut!

Falafel z ciecierzycy w 30 minut!

Karmelowo-waniliowy milkshake

Karmelowo-waniliowy milkshake

Na przeziębienie: kasza jaglana z pieczonymi warzywami

Na przeziębienie: kasza jaglana z pieczonymi warzywami

Poznajemy przyprawy: Kurkuma

Poznajemy przyprawy: Kurkuma

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Pyszna i prosta zupa serowa

Pyszna i prosta zupa serowa

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Pieczone słodkie ziemniaki

Pieczone słodkie ziemniaki

Kremowa zupa paprykowa

Kremowa zupa paprykowa

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Sałatka z wędzonej ryby

Doskonale nadająca się na przystawkę sałatka, która swój ciekawy smak zawdzięcza połączeniu wędzonej ryby ze słodką kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi.

przepis z kuchni: polskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 1/2 kg wędzonej morskiej ryby (makrela, pikling itd.),
puszka kukurydzy
1 nieduzy por
2-3 ogórki kiszone
2 czubate łyżki majonezu
1 łyżjka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz do samku

przyrządzanie:

Rybę obrać ze skóry i oczyścić z ości. Rozdrobnić. Kukurydzę odsączyć, a pora i ogórki pokroić w drobną kostkę. Składniki połączyć. Dodać majonez oraz pietruszkę i przyprawy. Schłodzić  w lodówce. Podawać z białym pieczywem.

uwagi:
Dla obniżenia zawartości kalorii dobrze jest użyć majonez wymieszany z jogurtem naturalnym.

Podobne artykuły

18 Komentarzy

  1. dawid
    18 stycznia 2006 at 10:25 Odpowiedz

    sałatka pyszna prosił bym o więcej przepisów z rybami wędzonymi:):):)

  2. Skorpion z fishera
    14 marca 2006 at 12:19 Odpowiedz

    Czy zamiast majonezu można dodać serek naturalny bieluch?

  3. Palce Lizać
    14 marca 2006 at 12:48 Odpowiedz

    tak, można ;)

  4. karolka
    25 października 2006 at 19:36 Odpowiedz

    napewno jest super smaczna

  5. weridiana
    12 kwietnia 2007 at 21:18 Odpowiedz

    mniam ja uwielbiam tez z ryba wędzoną:)a ta jest pyszna!

  6. xenia
    7 listopada 2007 at 16:22 Odpowiedz

    ta salatka najsmaczniejsza jest z dorszem wedzonym.

  7. edyta
    10 kwietnia 2008 at 19:14 Odpowiedz

    jest super

  8. krystyna
    16 czerwca 2009 at 21:43 Odpowiedz

    Podaję przepis na sałatkę z makreli,4 jajka w kostkę,1 cebula w kostkę,sól,pieprz i majonez.

  9. brown_suga
    18 grudnia 2009 at 09:44 Odpowiedz

    musi być dobra z wędzoną makrelą

  10. tigrrryska
    27 kwietnia 2010 at 15:02 Odpowiedz

    super

  11. amandaa
    9 listopada 2010 at 20:29 Odpowiedz

    znam ta salatke, jest super.ale podam rowniez salatka z ryby wedzonej jajka,ogorek ,cebula ziemniaki ,sol ,pieprz nac pietruszki ,majonez smacznego

  12. ROBSON
    11 lutego 2011 at 20:46 Odpowiedz

    JEST SPOKO SMACZEK

  13. smakosz
    2 maja 2011 at 18:57 Odpowiedz

    zrobiłam tą sałatkę była pyszna

  14. lolo
    11 listopada 2011 at 20:47 Odpowiedz

    phi.. a ja mam pstrąga i z niego właśnie przyrządzę sałatkę;))

  15. bella
    14 grudnia 2011 at 19:45 Odpowiedz

    Półtorej kilo ryby???? Na cztery porcje? To chyba jakaś pomyłka.

  16. monika
    21 października 2012 at 12:21 Odpowiedz

    ja robię podobną ale z mniejszą ilością ryby(1 makrela-wystarczy)i dodaję jajko na twardo:)

  17. dormisia
    13 grudnia 2012 at 06:58 Odpowiedz

    ja robiłam wędzoną makrele z cebulą drobno pokrojoną też jest npyszna

  18. ula
    2 marca 2013 at 19:57 Odpowiedz

    Dzisiaj zrobię sałatkę wg.przepisu Krystyny, już wiem,że będzie exstra…dziękuję

Zostaw komentarz.

*