Polecamy

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sałatka z wędzonej ryby

Doskonale nadająca się na przystawkę sałatka, która swój ciekawy smak zawdzięcza połączeniu wędzonej ryby ze słodką kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi.

przepis z kuchni: polskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 1/2 kg wędzonej morskiej ryby (makrela, pikling itd.),
puszka kukurydzy
1 nieduzy por
2-3 ogórki kiszone
2 czubate łyżki majonezu
1 łyżjka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz do samku

przyrządzanie:

Rybę obrać ze skóry i oczyścić z ości. Rozdrobnić. Kukurydzę odsączyć, a pora i ogórki pokroić w drobną kostkę. Składniki połączyć. Dodać majonez oraz pietruszkę i przyprawy. Schłodzić  w lodówce. Podawać z białym pieczywem.

uwagi:
Dla obniżenia zawartości kalorii dobrze jest użyć majonez wymieszany z jogurtem naturalnym.

Podobne artykuły

18 Komentarzy

  1. dawid
    18 stycznia 2006 at 10:25 Odpowiedz

    sałatka pyszna prosił bym o więcej przepisów z rybami wędzonymi:):):)

  2. Skorpion z fishera
    14 marca 2006 at 12:19 Odpowiedz

    Czy zamiast majonezu można dodać serek naturalny bieluch?

  3. Palce Lizać
    14 marca 2006 at 12:48 Odpowiedz

    tak, można ;)

  4. karolka
    25 października 2006 at 19:36 Odpowiedz

    napewno jest super smaczna

  5. weridiana
    12 kwietnia 2007 at 21:18 Odpowiedz

    mniam ja uwielbiam tez z ryba wędzoną:)a ta jest pyszna!

  6. xenia
    7 listopada 2007 at 16:22 Odpowiedz

    ta salatka najsmaczniejsza jest z dorszem wedzonym.

  7. edyta
    10 kwietnia 2008 at 19:14 Odpowiedz

    jest super

  8. krystyna
    16 czerwca 2009 at 21:43 Odpowiedz

    Podaję przepis na sałatkę z makreli,4 jajka w kostkę,1 cebula w kostkę,sól,pieprz i majonez.

  9. brown_suga
    18 grudnia 2009 at 09:44 Odpowiedz

    musi być dobra z wędzoną makrelą

  10. tigrrryska
    27 kwietnia 2010 at 15:02 Odpowiedz

    super

  11. amandaa
    9 listopada 2010 at 20:29 Odpowiedz

    znam ta salatke, jest super.ale podam rowniez salatka z ryby wedzonej jajka,ogorek ,cebula ziemniaki ,sol ,pieprz nac pietruszki ,majonez smacznego

  12. ROBSON
    11 lutego 2011 at 20:46 Odpowiedz

    JEST SPOKO SMACZEK

  13. smakosz
    2 maja 2011 at 18:57 Odpowiedz

    zrobiłam tą sałatkę była pyszna

  14. lolo
    11 listopada 2011 at 20:47 Odpowiedz

    phi.. a ja mam pstrąga i z niego właśnie przyrządzę sałatkę;))

  15. bella
    14 grudnia 2011 at 19:45 Odpowiedz

    Półtorej kilo ryby???? Na cztery porcje? To chyba jakaś pomyłka.

  16. monika
    21 października 2012 at 12:21 Odpowiedz

    ja robię podobną ale z mniejszą ilością ryby(1 makrela-wystarczy)i dodaję jajko na twardo:)

  17. dormisia
    13 grudnia 2012 at 06:58 Odpowiedz

    ja robiłam wędzoną makrele z cebulą drobno pokrojoną też jest npyszna

  18. ula
    2 marca 2013 at 19:57 Odpowiedz

    Dzisiaj zrobię sałatkę wg.przepisu Krystyny, już wiem,że będzie exstra…dziękuję

Zostaw komentarz.

*