Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

7 błędów, które popełniamy w odchudzaniu!

7 błędów, które popełniamy w odchudzaniu!

Domowy chlebek naan

Domowy chlebek naan

Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina

Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina

Hummus idealny

Hummus idealny

Pudding z nasionami Chia

Pudding z nasionami Chia

Puszyste placuszki z cukinii

Puszyste placuszki z cukinii

7 produktów spożywczych, po które powinniście sięgać każdego dnia!

7 produktów spożywczych, po które powinniście sięgać każdego dnia!

Najlepsza glazura do kurczaka!

Najlepsza glazura do kurczaka!

Pieczone bakłażany z mozarellą

Pieczone bakłażany z mozarellą

Domowe mleko owsiane

Domowe mleko owsiane

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś.Część II

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś.Część II

Słodki koktajl z winogron

Słodki koktajl z winogron

Serniczek na zimno z truskawkami

Serniczek na zimno z truskawkami

5 sposobów na orzeźwienie!

5 sposobów na orzeźwienie!

Letni koktajl z mango i banana

Letni koktajl z mango i banana

Domowy kisiel

Domowy kisiel

Sos serowy

  • 2 serki topione
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1 kostka rosołowa (lub szklanka bulionu)
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 1/2 średniej cebuli
  • pieprz
  • sól,
  • łyżka smalcu

Boczek pokroić dość drobno w kostkę, rozgrzać na patelni łyżkę smalcu dodać boczek, trochę go wytopić, dodać drobno posiekaną cebulę i zrumienić. Do rondelka włożyć 2 serki zalać bulionem i podgrzewać. Gdy serki się roztopią dodać boczek z cebulą i zagotować. Dodać śmietanę oraz przyprawy pogotować jeszcze chwilę.

loading...

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*