Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Dietetyczna sałatka z awokado!

Dietetyczna sałatka z awokado!

Lodowy shake z leśnymi owocami

Lodowy shake z leśnymi owocami

Jak zrobić mrożoną herbatę z ulubionymi owocami?

Jak zrobić mrożoną herbatę z ulubionymi owocami?

Niedzielne pikniki w ISKRA Pole Mokotowskie

Niedzielne pikniki w ISKRA Pole Mokotowskie

Tiramisu z truskawkami

Tiramisu z truskawkami

Tagliatelle z łososiem i serem pleśniowym

Tagliatelle z łososiem i serem pleśniowym

Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe

Lemoniada mocno cytrynowa

Lemoniada mocno cytrynowa

Risotto z grzybami

Risotto z grzybami

Ciasto MOCNO CZEKOLADOWE

Ciasto MOCNO CZEKOLADOWE

Cudowne babeczki z owocami na Dzień Mamy!

Cudowne babeczki z owocami na Dzień Mamy!

Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym

Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Domowy sorbet malinowy

Domowy sorbet malinowy

Jak zrobić guacamole?

Jak zrobić guacamole?

Domowe lody brzoskwiniowe

Domowe lody brzoskwiniowe

Sos serowy

  • 2 serki topione
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1 kostka rosołowa (lub szklanka bulionu)
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 1/2 średniej cebuli
  • pieprz
  • sól,
  • łyżka smalcu

Boczek pokroić dość drobno w kostkę, rozgrzać na patelni łyżkę smalcu dodać boczek, trochę go wytopić, dodać drobno posiekaną cebulę i zrumienić. Do rondelka włożyć 2 serki zalać bulionem i podgrzewać. Gdy serki się roztopią dodać boczek z cebulą i zagotować. Dodać śmietanę oraz przyprawy pogotować jeszcze chwilę.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*