Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Egzotyczna sałatka z dorszem na słodko

Egzotyczna sałatka z dorszem na słodko

Pierś z kurczaka z mozzarellą i z pomidorami

Pierś z kurczaka z mozzarellą i z pomidorami

Pasta serowo – tuńczykowa z lubczykiem

Pasta serowo – tuńczykowa z lubczykiem

Nietypowy obiad: papaja na słono

Nietypowy obiad: papaja na słono

Szybkie i smaczne ciasto jogurtowe

Szybkie i smaczne ciasto jogurtowe

Makaron stir fry z kurczakiem

Makaron stir fry z kurczakiem

Domowe masło orzechowe z białą czekoladą

Domowe masło orzechowe z białą czekoladą

Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie na słodko

Ciasteczka z kawałkami białej i ciemnej czekolady

Ciasteczka z kawałkami białej i ciemnej czekolady

Caprese na patyku

Caprese na patyku

Owocowe szaszłyki z jogurtem greckim

Owocowe szaszłyki z jogurtem greckim

Czosnkowe tagiatelle z krewetkami

Czosnkowe tagiatelle z krewetkami

6 ciekawostek o BURAKACH

6 ciekawostek o BURAKACH

Wiosenna zupa krem z marchewki i pomidorów

Wiosenna zupa krem z marchewki i pomidorów

Pieczony leszcz w ziołach

Pieczony leszcz w ziołach

Ciabatta z oliwkami i suszonymi pomidorami

Ciabatta z oliwkami i suszonymi pomidorami

Sos serowy

  • 2 serki topione
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1 kostka rosołowa (lub szklanka bulionu)
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 1/2 średniej cebuli
  • pieprz
  • sól,
  • łyżka smalcu

Boczek pokroić dość drobno w kostkę, rozgrzać na patelni łyżkę smalcu dodać boczek, trochę go wytopić, dodać drobno posiekaną cebulę i zrumienić. Do rondelka włożyć 2 serki zalać bulionem i podgrzewać. Gdy serki się roztopią dodać boczek z cebulą i zagotować. Dodać śmietanę oraz przyprawy pogotować jeszcze chwilę.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*