
Awokado i czosnek dają temu sosowi wspaniały, niezapominany smak...
czas: 5 minut
liczba porcji: 4
składniki:
1 awokado
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
przyrządzanie:
Awokado rozkroić na pół po długości, łyżeczką wyjąć miąższ do miseczki. Czosnek przecisnąć przez praskę do tego samego naczynia, dodać majonez i przyprawy. Zmiksować blenderem na gładką, zieloną masę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













