Przepis kulinarny na zdrowe i smaczne danie wegetariańskie. Wypróbuj szparagi z sosem pomidorowym.
Składniki przepisu kulinarnego:
- 10 dag.szparagów
na sos:
- 4 obrane i pokrojone w kostkę pomidory
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki octu balsamicznego
- łyżka oliwy z oliwek
- kieliszek czerwonego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
Wykonanie przepisu kulinarnego:
Szparagi obrać i gotować 4 minuty. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i trzymać w nagrzanym piekarniku. Zrobić sos: cebulę zeszklić na oliwie. Dodać posiekany czosnek i pomidory.Poddusić, dodać ocet balsamiczny i czerwone wino.Oprószyć solą i pieprzem. Szparagi ułożyć na talerzach i polać przygotowanym sosem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













