Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

TYDZIEŃ SEROWY – najlepsze przepisy na dania z serami różnego rodzaju

TYDZIEŃ SEROWY – najlepsze przepisy na dania z serami różnego rodzaju

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Wiśnie na wytrawinie – czyli najlepsze przepisy z wiśniami

Wiśnie możemy przygotować na wiele sposobów. Możemy wybrać przepisy na słodko, ale są takie okazję, kiedy potrzebujemy czegoś zaskakującego. I takie są właśnie przepisy wymienione poniżej. Są to wytrwane przekąski w wiśniami – do ich przygotowania nie potrzebujemy dużo czasu.

  1. Wiśnie z mozzarellą

Przygotowujemy połówki bagietek. Na każdą z nich kładziemy plasterki mozzarelli. Skrapiamy ją sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Na mozzarellę kładziemy połówki wiśni. Na wierzch kładziemy listki świeżej mięty. Tak podane wiśnie, na pewno zrobią wrażenie.

  1. Wiśniowa lemoniada

Taki napój doskonale sprawdzi się na lato. A wszyscy wypiją go znacznie chętniej od zwykłego wiśniowego kompotu. Do przygotowania wiśniowej lemoniady będziemy potrzebować wiśni, cukru, wody i cytryny. Wiśnie rozcieramy razem z cukrem i sokiem z cytryny. Kiedy uzyskamy jednolitą masę, możemy zalać ją gorącą wodą. Do dzbanka dodajemy kostki lodu. Taki napój podajemy od razu po jego wykonaniu. Wiśniowa lemoniada ma niepowtarzalny smak, który na pewno wszystkim przypadnie do gustu.