Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Smoothie dla tych, którzy mają słabą odporność

Smoothie dla tych, którzy mają słabą odporność

Wakacyjne przeziębienie? Ten napój postawi Cię na nogi!

Wakacyjne przeziębienie? Ten napój postawi Cię na nogi!

Sałatka na bogato – z łososiem, pistacjami i serem kozim

Sałatka na bogato – z łososiem, pistacjami i serem kozim

Zupa w 10 minut – szpinak, cukinia, cebula

Zupa w 10 minut – szpinak, cukinia, cebula

LEKKIE ZUPY – 10 najlepszych przepisów na www.PalceLizac.pl

LEKKIE ZUPY – 10 najlepszych przepisów na www.PalceLizac.pl

5 najbardziej popularnych przepisów na ŚNIADANIA

5 najbardziej popularnych przepisów na ŚNIADANIA

10 pomysłów na PIKNIK – ciekawe przepisy

10 pomysłów na PIKNIK – ciekawe przepisy

PIZZA na francuskim cieście- tylko w 15 minut

PIZZA na francuskim cieście- tylko w 15 minut

DOMOWE MASŁO KLAROWANE (GHEE)

DOMOWE MASŁO KLAROWANE (GHEE)

Kremowa zupa z kukurydzy. JEST PYSZNA!

Kremowa zupa z kukurydzy. JEST PYSZNA!

MASŁO POMIDOROWE

MASŁO POMIDOROWE

KAWA MROŻONA ze słonym karmelem! Pyszne połączenie!

KAWA MROŻONA ze słonym karmelem! Pyszne połączenie!

DOMOWE TRUFLE MALINOWO- CZEKOLADOWE

DOMOWE TRUFLE MALINOWO- CZEKOLADOWE

Wszystko o grzybach – czyli to co musisz wiedzieć przed grzybobraniem

Niebawem rozpocznie się sezon na grzybobranie. Wszyscy pójdą do lasu, w poszukiwaniu przepysznych grzybów. Jednak zanim to zrobimy, warto pamiętać o kilku ważnych rzeczach. Pamiętaj o nich podczas grzybobrania i przygotowywania grzybów w domu.

  1. Nie wszystkie grzyby są zdrowe

To wydaje się oczywiste, jednak wiele osób o tym zapomina. W lesie możemy znaleźć wiele rodzajów grzybów i nie wszystkie muszą być nam znane. Tak więc, jeśli nie rozpoznajesz grzyba, którego znalazłeś, nie zakładaj od razu, że jest jadalny. Może wydawać ci się znajomy i wyglądać na zdrowego, ale lepiej się upewnić. Co roku odnotowuje się kilka zgonów do zatrucia grzybami.

  1. Nawet te jadalne trzeba długo dotować

Wszystkie grzyby należy gotować przez dłuższy czas. W ten sposób, będziemy mieli pewność, że nie zaszkodzą nam w żaden sposób.

  1. Nie tylko do słoików

Wiele osób po grzybobraniu decyduje się na ich marynowanie. Jednak jest tyle sposobów na przygotowanie pysznych potraw z grzybów. A nawet jeśli nie chcesz wykorzystywać ich wszystkich w lato, to możesz je zamrozić i wyjąć dopiero na zimę.