Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

Sałatka imprezowa- szybka, prosta

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

BROWNIE, które wychodzi każdemu- prosty przepis

Domowe bułeczki z cynamonem

Domowe bułeczki z cynamonem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Zupa krem z pieczonym burakiem

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Pomarańczowy koktajl z gotowaną marchewką

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Różowa bomba witaminowa BURAK + OWOCE + NASIONA CHIA

Gulasz wołowy z marchewką

Gulasz wołowy z marchewką

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Domowe ptysie z bitą śmietaną

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

Kremowa zupa z ziemniakiem i kurczakiem- bardzo prosta

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

NALEŚNIKI SZPINAKOWE

KOKOSANKI- prosty przepis

KOKOSANKI- prosty przepis

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

Zapiekanka z serem, marchewką i boczkiem

BULGOGI – grillowana wołowina

BULGOGI – grillowana wołowina

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

Domowe croissanty – najlepsze na śniadanie

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

Zapiekany patison

To niebanalne jeśli chodzi o wygląd i możliwości przygotowania warzywo rzadko gości na naszych stołach - proponujemy spróbować zapiec je z nadzieniem z papryki i czerwonej fasoli

liczba porcji: 2

składniki:
2 spore patisony (o miękkiej skórce)
po 1 czerwonej i żółtej papryce
pół puszki czerownej fasoli
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka pasty pomidorowej
sól, pieprz
oliwa  zoliwek
2 łyżeczki koperku

przyrządzanie:

Wierzch patisonów wyciąć ozdobnie. Łyżeczką wydrążyć pestki (wyrzucić) i miąższ, który posiekać. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę. Dodać zmiażdżony czosnek, miąższ patisona i smażyć chwilę na patelni. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z pastą pomidorową i koperkiem oraz odsączoną fasolą. Farszem napełnić patisony, polać je obficie oliwą z oliwek, ułożyć w żaroodpornej formie i zapiekac przez co najmniej 30 minut (im większe patisony, tym dłużej). Podawać z sałatkami.

loading...