Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

Mus z mrożonych malin

Mus z mrożonych malin

Tatar z awokado i krewetek

Tatar z awokado i krewetek

TORT CHAŁWOWO-ORZECHOWY

TORT CHAŁWOWO-ORZECHOWY

Orzechowe ciasteczka rodem z Grecji

Orzechowe ciasteczka rodem z Grecji

Jabłka pieczone z orzechami i kaszą jaglaną

Jabłka pieczone z orzechami i kaszą jaglaną

Burger rybny

Burger rybny

Grzaniec porzeczkowy

Grzaniec porzeczkowy

Najlepsze domowe faworki na TŁUSTY CZWARTEK!

Najlepsze domowe faworki na TŁUSTY CZWARTEK!

Ryba w panierce

Ryba w panierce

Ciasteczka kawowe z ciecierzycy

Ciasteczka kawowe z ciecierzycy

Babeczki z płatków owsianych i banana

Babeczki z płatków owsianych i banana

Chrupiące chipsy z batatów

Chrupiące chipsy z batatów

Żółty koktajl owocowy z kurkumą i imbirem

Żółty koktajl owocowy z kurkumą i imbirem

Marchewki w miodzie z przepisu GORDONA RAMSAYA

Marchewki w miodzie z przepisu GORDONA RAMSAYA

Zupa grzybowa z łazankami

Przepis na zupę grzybową z łazankami, tradycyjny, polski wigilijny smak.

Składniki:

  • 20 dag.suszonych leśnych grzybów
  • pęczek włoszczyzny
  • po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 125 ml. śmietany
  • sól
  • pieprz
  • szklanka makaronu "łazanki"  

Przygotowanie:

Ugotować bulion warzywny z włoszczyzny, ziela angielskiego, pieprzu i listków laurowych. Gotować 90 minut. Odcedzić. Dodać namoczone we wrzątku suszone grzyby. Gotować godzinę na małym ogniu. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia. Wlać wymieszaną z solą śmietanę. W osolonym wrzątku ugotować na półtwardo łazanki. Każdą porcję zupy podawać z czubatą łyżką łazanek.

loading...