Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

8 pomysłów na KOLORY w kuchnii

8 pomysłów na KOLORY w kuchnii

8 pomysłów na BAKŁAŻANA

8 pomysłów na BAKŁAŻANA

Dorsz w sosie ratatouille

Dorsz w sosie ratatouille

Sernik z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Sernik z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Dressing miodowy do sałatki

Dressing miodowy do sałatki

Placuszki z ryby po tajsku

Placuszki z ryby po tajsku

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Zupa ogórkowa z bazylią

Zupa ogórkowa z bazylią

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Zupa grzybowa z łazankami

Przepis na zupę grzybową z łazankami, tradycyjny, polski wigilijny smak.

Składniki:

  • 20 dag.suszonych leśnych grzybów
  • pęczek włoszczyzny
  • po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 125 ml. śmietany
  • sól
  • pieprz
  • szklanka makaronu "łazanki"  

Przygotowanie:

Ugotować bulion warzywny z włoszczyzny, ziela angielskiego, pieprzu i listków laurowych. Gotować 90 minut. Odcedzić. Dodać namoczone we wrzątku suszone grzyby. Gotować godzinę na małym ogniu. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia. Wlać wymieszaną z solą śmietanę. W osolonym wrzątku ugotować na półtwardo łazanki. Każdą porcję zupy podawać z czubatą łyżką łazanek.

loading...