Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Zupa grzybowa z łazankami

Przepis na zupę grzybową z łazankami, tradycyjny, polski wigilijny smak.


Składniki:

  • 20 dag.suszonych leśnych grzybów
  • pęczek włoszczyzny
  • po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 125 ml. śmietany
  • sól
  • pieprz
  • szklanka makaronu "łazanki"  


Przygotowanie:

Ugotować bulion warzywny z włoszczyzny, ziela angielskiego, pieprzu i listków laurowych. Gotować 90 minut. Odcedzić. Dodać namoczone we wrzątku suszone grzyby. Gotować godzinę na małym ogniu. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia. Wlać wymieszaną z solą śmietanę. W osolonym wrzątku ugotować na półtwardo łazanki. Każdą porcję zupy podawać z czubatą łyżką łazanek.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*