Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

KAWA PIERNIKOWA

KAWA PIERNIKOWA

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Chlebek kukurydziany

Chlebek kukurydziany

Hiszpańskie churros

Hiszpańskie churros

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

STRUDEL JABŁKOWY

STRUDEL JABŁKOWY

Pierniki miodowe

Pierniki miodowe

Grochówka według Macieja Kuronia

Grochówka według Macieja Kuronia

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

Rozgrzewająca zupa  ze świeżą pietruszką i grzankami

Rozgrzewająca zupa ze świeżą pietruszką i grzankami

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Najlepsza zupa dyniowa

Najlepsza zupa dyniowa

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

Zupa jarzynowa minestrone

Zupa jarzynowa minestrone

Znana potrawa kuchni włoskiej. Szczególnie świetnie smakuje latem, kiedy jest pod dostatkiem świeżych i aromatycznych warzyw. Niezbyt trudna do przygotowania.

czas: ok. 1 godziny

liczba porcji: 4

składniki:
2 marchwie, 250 g fasolki szparagowej, 300 g cukini, 2 pomidory, 1 i 1/2 l bulionu warzywnego (może być z kostki), puszka gorszku, 50 g drobnego makaronu, sól, swieżo zmielony piperz, zioła: bazylia, tymianek, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki startego parmezanu

przyrządzanie:

Warzywa umyć, oczyścić. Marchew pokroić w słupki, cukinię w cienkie plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, grubo pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Na niezbyt rozgrzany olej w garnku, w którym zmaierzamy gotować zupę, wrzucić czosnek. Po chwili dodać marchew i fasolkę. Dusić ok. 3 min. Zalać bulionem. Po pięciu minutach dodać cukinię i pomidory. Po chwili dodć zioła, makaron i groszek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypaną parmezanem.

uwagi:
Jeśli gotujesz zupę zimą, zamiast świeżych warzyw (pomidorów czy fasolki) można dodać mrożone lub z puszki. Wtedy należy je wrzucić do garnka później, gdyż do miękkości dojdą znacznie szybciej.

loading...