Arbuz to typowo wakacyjny owoc. Wykorzystajmy go zatem w naszych przepisach w tym tygodniu. Zacznijmy od wymienienia jego najlepszych zalet: Arbuz zawiera dużą zawartość przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia i hamują rozwój komórek nowotworowych. Dodatkowo wspiera pracę układu krążenia, wydalają z organizmu szkodliwe związki. Pomaga obniżyć ciśnienie krwi i zapobiega zawałowi serca.

składniki:
- Arbuz 500g
- Miód 4 łyżki
- Cytryna 3 łyżki soku z cytryny
przyrządzanie:
- Arbuza pokroić na kawałki, w miarę możliwości pozbawić pestek. Wrzucić do miski.
- Dodać 3 łyżki soku z cytryny i 4 łyżki miodu.
- Wszystkie składniki razem zmiksować, rozlać do foremek. Zamrozić.
Polecam również notkę:
14 pomysłów na desery z ARBUZA
8 właściwości PESTEK Z ARBUZA