Arbuz to typowo wakacyjny owoc. Wykorzystajmy go zatem w naszych przepisach w tym tygodniu. Zacznijmy od wymienienia jego najlepszych zalet: Arbuz zawiera dużą zawartość przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia i hamują rozwój komórek nowotworowych. Dodatkowo wspiera pracę układu krążenia, wydalają z organizmu szkodliwe związki. Pomaga obniżyć ciśnienie krwi i zapobiega zawałowi serca.

składniki:
Arbuz + ulubione owoce. My wybraliśmy:
- kiwi
- borówki amerykańskie
- mięte
-wiórki kokosowe
sok z limonki
przyrządzanie:
Arbuza pokroić w taki sposób, aby uzyskać bardzo duże plastry. Jednego plastra pokroić identycznie, jak w przypadku pizzy. Ułożyć na nim ulubione dodatki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














