Starzenie się organizmu to rzecz nieunikniona. Jednak na wszystko jest z złota rada. Oto 10 produktów, dzięki którym przedłużysz swoją młodość!
JAJKA
Jajka są doskonałym źródłem protein i luteiny, które chronią nasze oczy przed różnymi chorobami w tym również kataraktą(zaćmą). Badania pokazują, że wpływają one znacząco także na zmniejszenie ryzyka wystąpienia zawału serca lub wylewu, a najnowsze odkrycia dowiodły, iż spożywanie 6 jaj tygodniowo może obniżyć ryzyko wystąpienia raka piersi o 44 proc. Obecnie opinie dietetyków są takie, że jajka nie są przyczyną podwyższenia poziomu cholesterolu, gdyż organizm wytwarza go sam z nasyconych tłuszczów, a nie z pokarmów takich jak jajka.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















