Arbuz jest owocem, który dostarcza organizmowi najwięcej wody. Dodatkowo ma mnóstwo innych zalet, na przykład neutralizuje wolne rodniki, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się organizmu, korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy. Arbuzy wpływają również bardzo korzystnie na stan naszej cery, chronią przed szkodliwym działaniem promieni UV, tonizują i odżywiają skórę.
Desery z arbuza są bardzo smaczne i banalnie je wykonać. Podrzucamy Wam nieco inspiracji na wykorzystanie arbuza w kuchni. Przypomnijmy, że ten owoc zawiera cenną witaminę C, która korzystnie wpływa na układ odpornościowy, stan naczyń krwionośnych, uelastycznia skórę i poprawia jej kondycję, witaminę A, której znany jest wpływ na poprawę wzroku, witaminę B1, B2 i B6 oraz szereg minerałów: potas, miedź, magnez, wapń, żelazo, fosfor, sód, cynk, mangan.
KOLEJNE POMYSŁY NA ARBUZA >>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















