Czy zdarza Ci się znaleźć stary ser w lodówce, który brzydko pachnie i pokryty jest pleśnią? Na pewno tego nie lubisz! Na szczęście istnieje kilka sprawdzonych i wypróbowanych sztuczek, dzięki którym przedłużysz świeżość produktów spożywczych w Twojej kuchni. Poznaj genialne triki kuchenne!

www.alwaysorderdessert.com
6. Świeże szparagi
jak przedłużyć świeżość szparag przynajmniej o tydzień? Wystarczy, że włożysz je do słoika z wodą i przykryjesz plastikowym workiem. Upewnij się, że każda łodyga jest zanurzona w wodzie i umieść słoik w lodówce.
Na następnej stronie poznasz kolejną sztuczkę!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















