Nie jest to najbardziej dietetyczna przekąska, ale od czasu do czasu warto zgrzeszyć. Ten smak jest niesamowity. Ciągnący się ciepły ser podbije wasze podniebienia!
składniki:
- żółty ser (np. edamski)
- jajka
- bułka tarta
- sól
- tłuszcz do smażenia
przyrządzanie:
Ser kroimy na plastry grubości 0.5-1 centymetra (jak kromka chleba, może trochę grubsze). Na talerzu rozbełtujemy jajka, które solimy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Plastry sera obtaczamy w sumie czterokrotnie: w jajku, w bułce i ponownie w jajku i w bułce, ponieważ panierka musi utrzymać topniejący ser w środku. Po obtoczeniu w bułce można ją lekko poklepać palcami, żeby się lepiej trzymała.
Na patelnię wlewamy tyle oleju, żeby zakryć ser przynajmniej do połowy.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















