Masło domowe nadaje się idealnie do grzanek z serem, czy ryb. Łatwe w przygotowaniu i pyszne.

składniki:
- 1/2 litra śmietanki 30%
- 3 ząbki czosnku
- łyżeczka suszonej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- bazylia
przyrządzanie:
- Przelej śmietankę do miski, miksuj aż do momentu tworzenia się gródek.Następnie zmniejsz obroty i miksuj następne 2 minuty.
- Kiedy masło oddzieli się od maślanki przełóż je na sitko i przelej zimną wodą.
- Przez praskę przepuść czosnek i wymieszaj go z masłem oraz przyprawami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














