Pyszna pasta z zielonego groszku

składniki:
- 400 g konserwowego groszku
- sok z połówki cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 3 suszone pomidory
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- kilka listków bazylii (można pominąć)
- szczypta soli i pieprzu
przyrządzanie:
- Suszone pomidory, czosnek kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do kielicha blendera.
- Dodaję odsączony groszek, oliwę, kilka listków bazylii, sok z cytryny, sól i pieprz. Całość miksuję na gładką pastę.
- Pastę przechowuję przez kilka dni w lodówce.
uwagi:
PRZEPIS I ZDJĘCIE POCHODZĄ Z BLOGA KUKULECZKI.PL
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














