Jest wiele orientalnych potraw, które chciałabyś wypróbować w swojej kuchni – ale odstrasza Cię lista składników? Spieszymy z pomocą! Oto 3 nietypowe przyprawy, które wspaniale podkreślają smak wielu potraw. Dobra informacja – bez problemu przygotujesz je w domowym zaciszu.
CHERMOULA
Czym jest chermoula? To ostra marokańska pasta, idealna do warzyw i ryb! Jak ją przygotować? Nie ma nic prostszego.
- Rozgnieć w moździerzu 2 ząbki czosnku z 1/2 łyżeczki grubej soli.
- 2 łyżki oliwy wymieszaj z 1/2 łyżeczki mielonego kuminu, łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą pieprzu Cayenne.
- Wymieszaj z czosnkiem, 3 łyżkami posiekanej kolendry, łyżką posiekanej natki, sokiem i skórką z 1/2 cytryny.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















