Tartinka z tuńczykiem
Składniki:
-
Kilka kromek pieczywa razowego
-
Puszka tuńczyka
-
3 łyżeczki gęstego majonezu
-
Korniszony koktajlowe marki Kühne
-
1 czerwona cebula
-
Sól, pieprz
-
Wykałaczki
Przygotowanie:
Z pieczywa wytnij (np. kieliszkiem) małe kółka. Tuńczyka odcedź dokładnie z zalewy i wymieszaj z majonezem. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Dodaj do tuńczyka. Pastę dopraw solą i pieprzem do smaku. Korniszony pokrój w plasterki. Na chlebkach połóż korniszona, tak aby tylko w połowie znajdował się na krążku. Posmaruj pastą i zawiń korniszona. Aby wszystko razem się trzymało, nabij tartinki na wykałaczki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















