Domowe sałatki to wspaniała alternatywa dla tych kupnych, które dłużej zachowują świeżość. Jednak nie bez powodu – przecież naładowane są sztucznymi składnikami. Jak zatem uchować naszą domową sałatkę przed zepsuciem? Oto 3 cenne wskazówki.
JAK PRZECHOWYWAĆ?
Sałatki powinny być przechowywane w lodówce, w pojemniku lub pod przykryciem z folii. W przypadku sałatki, którą zamierzamy przechowywać w lodówce, dobrze jest unikać dodawania do niej surowej cebuli, która podczas długiego przechowywania ulega kiśnięciu. Cebulę, przed wrzuceniem do sałatki, dobrze jest wcześniej sparzyć.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















