Gotowanie makaronu – niby prosta sztuka. Jednak kiedy mamy przygotować makaron al dente, sprawić aby się nie sklejał i był idealnym podkładem dla sosów, to pojawia się problem. Podpowiadamy jak jeszcze lepiej gotować makaron. Trzy, proste wskazówki.
MAKARON DO LASAGNE
Najlepiej dodać płatki makaronu typu lasagne prosto z paczki, bez gotowania lub włożyć je do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem oliwy na 2 – 3 minuty. Pamiętaj, by dokładnie obłożyć je sosem, wtedy zmiękną. Płatki makaronu możesz też zalać w foremce sosem i odstawić na jakiś czas przed pieczeniem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















