3 wskazówki jak zrobić idealnie pulchny omlet. Nie trzeba wiele aby na talerzu pojawiło się idealnie wyglądające śniadanie!
Dobrym sposobem jest oddzielenie żółtka od białka i ubicie niezbyt sztywnej piany z jajek, którą dodamy do lekko osolonych i rozmieszanych żółtek. Ten sposób może jednak przysporzyć nieco kłopotu przy przewracaniu omletu na drugą stronę, dlatego tak przyrządzany omlet warto – po przesmażeniu z jednej strony – wstawić do nagrzanego piekarnika razem z patelnią. Temperatura nagrzanego piekarnika nie powinna przekroczyć 160-170oC. Czas pieczenia uzależniony jest od grubości omletu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















