To najsłynniejsza książka najznakomitszej XIX-wiecznej autorki poradników kulinarnych
Autorka podaje przepisy, z których warto skorzystać choćby z tej przyczyny, że stosowały je nasze babcie, a nie ma chyba dla książki kucharskiej lepszej rekomendacji niż autorytet babci.
NOWY ŚWIAT, Warszawa 2004
Wydanie 1
Format 17.0×24.0cm Oprawa Twarda
Ćwierczakiewiczowa Lucyna
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













