Oto jak wyczyścić drewnianą deskę do krojenia, aby służyła na lata i nie była siedliskiem bakterii!
- Deskę najlepiej czyścić ciepłą ściereczką, namoczoną w odrobinie płynu do naczyń. Dokładnie przetrzyj całą deskę, a następnie osusz ją ręcznikiem papierowym. Jednak to nie koniec. Teraz czas na ocet, który zawiera kwas octowy. Ten kwas dezynfekuje deskę i zapobiega rozprzestrzenianiu się wirusów, przenoszonych przez ryby, mięso, jaja, takich jak: Salmonella i E.coli. Po prostu nałóż ocet na czystą szmatkę i wytrzyj drewnianą deskę do krojenia. Ten zabieg nie tylko dezynfekuje, ale również wyeliminuje wszelkie zapachy.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















