Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

GALETTE ze śliwkami i cynamonem

GALETTE ze śliwkami i cynamonem

Kartoflanka berlińska

Kartoflanka berlińska

Sernik gotowany- babciny przepis

Sernik gotowany- babciny przepis

KOTLETY MIELONE- 5 sprawdzonych przepisów

KOTLETY MIELONE- 5 sprawdzonych przepisów

Jak przyrządzić CYKORIE? 3 proste przepisy

Jak przyrządzić CYKORIE? 3 proste przepisy

Sałatka gyros z ryżem

Sałatka gyros z ryżem

Ziemniaczane ciasto czekoladowe

Ziemniaczane ciasto czekoladowe

Szybkie ciasta< 5 sprawdzonych receptur

Szybkie ciasta< 5 sprawdzonych receptur

Domowy sok typu KUBUŚ

Domowy sok typu KUBUŚ

GRZYBY< 10 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

GRZYBY< 10 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

Jak ozdobić tort weselny? 15 bajecznych inspiracji

Jak ozdobić tort weselny? 15 bajecznych inspiracji

Koktajl wielowarzywny na wzmocnienie

Koktajl wielowarzywny na wzmocnienie

SERNIK NA ZIMNO- 8 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

SERNIK NA ZIMNO- 8 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

7 przepisów z KONFITURĄ  w roli głównej

7 przepisów z KONFITURĄ w roli głównej

Ciasto jagodowe- babciny przepis

Ciasto jagodowe- babciny przepis

OGÓRKI KISZONE- prosta receptura

OGÓRKI KISZONE- prosta receptura

4 najlepsze sposoby na czyszczenie drewnianej deski do krojenia

Oto jak wyczyścić drewnianą deskę do krojenia, aby służyła na lata i nie była siedliskiem bakterii!

 

 

 

  • Deskę najlepiej czyścić ciepłą ściereczką, namoczoną w odrobinie płynu do naczyń. Dokładnie przetrzyj całą deskę, a następnie osusz ją ręcznikiem papierowym. Jednak to nie koniec. Teraz czas na ocet, który zawiera kwas octowy. Ten kwas dezynfekuje deskę i zapobiega rozprzestrzenianiu się wirusów, przenoszonych przez ryby, mięso, jaja, takich jak: Salmonella i E.coli. Po prostu nałóż ocet na czystą szmatkę i wytrzyj drewnianą deskę do krojenia. Ten zabieg nie tylko dezynfekuje, ale również wyeliminuje wszelkie zapachy.

 

KOLEJNA RADA >>>>>>>>>>>