Zaglądamy do księgarni i szukamy nowości książkowych o gotowaniu i zdrowym odżywianiu. Oto kilka pozycji godnych uwagi. Warto mieć je w swojej biblioteczce.
Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału
Proste roślinne wypieki i desery mistrza słodkości.
Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman – weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Poznamy tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata.